Hurja maalijuhla luvassa? Mestarien liigan jättiläisten yhteenotto täynnä odotusta – Euroopan neljä parasta selviävät

Jalkapallon Mestarien liigan neljä parasta joukkuetta selviävät tiistaina ja keskiviikkona. PSG:n supertähti Kylian Mbappe vaikutti viikon takaisessa avausosassa pysäyttämättömältä jopa Bayern Münchenille, mutta kotijoukkueen jatkopaikka on tiukassa, jos Bayernille avautuu maalipaikkoja vastaavalla tahdilla Pariisissa.

PSG:n 3-2-vierasvoitto avausottelusta takasi joukkueiden toiseen kohtaamiseen lähtökohdat, joiden myötä tiistai-iltana tuskin nähdään varovaista varmistelua.

– Vaikka Bayern hävisi ensimmäisen osan, joukkue pelasi upean pelin ja loi yli 30 maalipaikkaa. Heidän ei periaatteessa tarvitse muuttaa mitään, olla vain tehokkaampia, C Moren studioisäntä Petri Pasanen arvioi ottelun alla.

Avausosa oli maailman kenties kahden parhaan hyökkäyskaluston yhteenotto. Bayern rummutti pariisilaisten asemia joka puolelta kenttää, mutta PSG:n tuhoduo Kylian Mbappe - Neymar iskivät tikarin lailla vastaan.

– PSG:n peli ei ole vuosikausiin perustunut siihen, että joukkue voittaisi otteluita puolustamalla. Vaikea nähdä, että tällaiset tähdet, kuten Mbappe ja Neymar, valjastettaisiin yhtäkkiä sellaiseen taktiikkaan. PSG tulee olemaan uskollinen omalle identiteetilleen ja hyökkäämään railakkaasti jokaikinen kerta, kun se on mahdollista.

Molemmat joukkueet pystyvät vahingoittamaan toisiaan hyökkäyssuuntaan niin paljon, että Pasanen ei halua ryhtyä veikkauksiin jatkoonmenijästä.

– Uskoisin, että ottelu alkaa niin, että Bayern hallitsee palloa ja vyöryttää laidoilta hyökkäyksiä. Samalla Mbappe ja Neymar kyttäilevät puolenkentän tuntumassa vastahyökkäyksiä, koska tiedetään, että Bayernin puolustuksen selustassa tulee ihan varmasti löytymään tiloja. Olemme nähneet jo Barcelonaa ja Bayernia vastaan, mitä Mbappe pystyy tekemään, kun eteen aukeaa 50 metriä tyhjää tilaa.

PSG:n päävalmentajalle Mauricio Pochettinolle saattaa aiheuttaa unettomuutta se, ettei joukkueen vire kotikentällä Pariisissa ole ollut kuluvalla kaudella kummoinen. Se on kärsinyt Pariisissa 0-1-tappion Lillelle ja pelannut 1-1-tasapelin Barcelonan kanssa neljännesvälierissä.

– Myönnän, että olemme olleet parempia vieraissa kuin kotona. Se on asia, johon meidän on kiinnitettävä huomiota kauden jälkeen, mutta toivotaan, että asiat alkavat senkin suhteen kääntyä jo tiistaina, Pochettino sanoi lehdistötilaisuudessa maanantaina.

Brasilialainen Marquinhos lukeutuu Pochettinon luottopelaajiin, mutta PSG:n toisen osuman avausosassa iskenyt toppari kärsi ottelussa lihasvamman ja on kysymysmerkki tiistain kamppailun suhteen. Avauskokoonpanoon Marquinhosia lienee ainakaan turha odottaa.

– En tiedä vielä, pelaako hän. Katsomme, miltä hänestä tuntuu tiistaina. Hän voisi olla ryhmässä, mutta en usko, että hän kykenee aloittamaan.

Keskikentän raastaja Marco Verratti on puolestaan pelikuntoinen viikon mittaisen koronaviruseristyksen jälkeen.

Tiistai-illan toisessa puolivälieräottelussa lontoolainen Chelsea pyrkii turvaamaan avausosan 2-0-voittonsa Portosta.

Tammikuussa Chelsean päävalmentajaksi PSG:stä saapuneen Thomas Tuchelin alaisuudessa joukkueen pelaaminen on perustunut erityisesti pallonhallintaan sekä oman maalin puhtaana pitämiseen.

– Chelsea on ollut monissa otteluissaan kuskin paikalla, ja se pystyy nyt varmasti pitämään palloa vähän pidempiä aikoja ja odottamaan niiden muutamien paikkojen aukeamista. Mitään ei tarvitse lähteä pakottamaan, koska ainakin minun silmissäni kahden maalin johto on erittäin turvallinen, Pasanen linjasi.

Keskiviikkoillan puolivälierissä Real Madrid puolestaan vierailee Anfieldilla lyötyään Liverpoolin avausosassa maalein 3-1.

Toisessa ottelussa Manchester City yrittää puolestaan pudottaa Erling Braut Haalandin edustaman Dortmundin. Englantilaiset veivät avausosan kotikentällään maalein 2-1.

13.4. PSG - Bayern München C More Sport 1 klo 22.00

13.4. Chelsea - Porto C More Sport 2 klo 21.45

Studiolähetys C More Sport 1 klo 21.00

Lue myös:

    Uusimmat