Mainos

Huovuttamalla kaunista kodin sisustukseen

Neulomalla ja virkkaamalla voit itse tehdä hauskoja esineitä sisustukseesi. Huopanen ja Hahtuvainen langat antavat uudenlaisia mahdollisuuksia. Hanna Sumarin haastateltavana oli Susanne Ranta-Kiiski Novitalta.

Hannalle Huivin huovuttamista oli neuvomassa Anna-Maija Immonen. Lisää tietoa langasta ja neulontaohjeita löydät www.novita.fi

Huovutettu syysomena-huivi

Langanmenekki Novita Hahtuvainen vihreä (345) 50 g ja vihreä (343) 25 g sekä lisäksi vähän vihreää (370), punaista (532), oranssia (278), keltaista(217), turkoosia (376), valkoista (011). Pieni pätkä ruskeaa Huopanen -lankaa (696).

1. Levitä lakana lattialle. Merkitse keskikohta taittamalla lakana keskeltä. Avaa lakana. Levitä 50 g vihreää Hahtuvaista (345) tasaiseksi levyksi, jonka koko on noin 200x30 cm. Levitä sitten edellisten villojen päälle n.25 g vihreää Hahtuvaista (343) ja sekoita villoja keskenään, jotta pohjasta tulee kirjava. Leikkaa punaisesta Hahtuvaisesta (532) n. 15 cm pitkiä palasia ja tee niistä omenan muotoisia kappaleita. Siirrä hieman vihreää pohjavillaa pois omenoiden kohdilta ja asettele omenat paikoilleen. Korosta omenan pyöreää muotoa keltaisella (217), valkoisella (011) sekä oranssilla (278). Leikkaa omenille varret ruskeasta Huopanen -langasta (696) ja aseta ne paikoilleen. Tee omenille lehdet vihreästä Hahtuvaisesta (370). Levitä vielä turkoosia Hahtuvaista (376) pohjan päälle.

2. Aseta villojen päälle muovia. Voit leikata muovia mm. kaupan muovipusseista. Taita lakanan toinen reuna huivin päälle varovasti, etteivät villat ja muovit siirry paikaltaan

3. Rullaa lakana tiukaksi rullaksi.

4. Sido puuvillalangalla tiukaksi kääröksi ja voit pujottaa käärön vielä nailon polvisukan sisään.

5. Huovuta seuraavasti: laita pesukoneeseen käärö sekä lisäksi pyyheliina. Käytä tavallista pesupulveria ja huovuta 60 asteisessa kirjopesuohjelmassa. Pesun jälkeen avaa käärö ja poista muovit. Työt voivat takertua lakanaan kiinni, mutta irrota ne varovasti repimällä. Jos työ ei ole huopunut tarpeeksi, asettele työ uudestaan lakanalle, kääri rullalle ja huovuta uudestaan. Tällöin rullaaminen pitää aloittaa työn päästä, joka on huopunut huonommin.

6. Prässää huivi kosteana kuumalla silitysraudalla kummaltakin puolelta.

Vinkki:

Lakanan tilalla voit käyttää muovitettua froteeta. Tällöin ei tarvitse käyttää muovia. Käytä muovitettu frotee yksinkertaisena ja aseta langat froteepuolelle.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.