Huonekalujen lakkaaminen Bistrot-lakalla

Lakkaaminen vanhan värittömän lakan päälle:

Nämä ohjeet toimivat vain jos vanha lakkapinta on ehjä. Hilseillyt tai puhki kulunut lakkapinta pitää poistaa, koska kuluneista kohdista värillinen lakka pääsee imeytymään puuhun ja nämä kohdat sävyttyvät paljon voimakkaammin, ja pinnasta tulee kirjava.

1. Hio vanha lakkapinta kevyesti mataksi että uusi lakka tarttuisi paremmin. Tähän tarkoitukseen soveltuu parhaiten 0000 teräsvilla. Voit toki käyttää myös hienoa hiekkapaperia, mutta silloin pitää hioa todella varovasti ettei vanha lakkapinta mene rikki. Jos hiot esim. kulmista lakan rikki, värillinen lakka pääsee imeytymään puuhun ja nämä kohdat sävyttyvät paljon voimakkaammin ja pinnasta tulee kirjava.

2. Poista hiontapöly huolellisesti. Siihen voidaan käyttää vaikka mikrokuituliinaa.

3. Valitse sopivan sävyinen Liberon Bistrot petsilakka. Sävyjä on kuusi: vaalea tammi, keskivaalea tammi, tumma tammi, vaalea saksanpähkinä, tiikki ja mahonki

4. Lakkaa hyvällä siveltimellä pölyttömässä tilassa. Kotona pölyttömin tila löytyy kylpyhuoneesta. Jos haluat varmistua pölyttömyydestä voit kastella seinät. Levitä lakka puun syyn suuntaisesti ja anna kuivua. Jos haluat, voit levittää toisen lakkakerroksen niin pinnasta tulee tummempi.

Vesiohenteiset lakat eivät sovellu tähän tarkoitukseen koska ne kuivuvat liian nopeasti ja silloin siveltimen vedot jäävät näkymään pinnassa epätasaisena värinä.

Liberon-tuotteiden myynti: Hyvin varustetut rautakaupat, sisustustavaratalot, tavaratalot, väriliikkeet ja muut erikoiskaupat. Tiedustelut Hanart Oy, Järvenpää 09-279 0830 tai info@hanart.fi, www.hanart.fi, www.liberon.fi

(t.i.l.a. osa 13, 31.3.2005)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja