Huomenna tehdään historiaa: Viron ja Venäjän presidentit tapaavat Kremlissä

Viron ja Venäjän presidentit tapaavat huomenna Moskovassa.

Puolituntiseksi aiottu tapaaminen on ensimmäinen maiden johtajien varta vasten suunniteltu kohtaaminen.

Yksityiskeskustelujen jälkeen presidentit Kersti Kaljulaid ja Vladimir Putin syövät lounasta. Lounaalle osallistuu useita korkean tason ministereitä ja virkamiehiä.

Keskustelujen aiheiksi on virolaisessa mediassa arveltu maiden kahdenvälisten suhteiden lisäksi muun muassa laajemmin EU:n ja Venäjän talous- ja kauppasuhteet.

Edellisen kerran maiden johtajat tapasivat Suomalais-Ugrilaisen kongressin yhteydessä Hanti-Mansitskissa vuonna 2008. Tuolloin presidenteinä olivat Toomas Hendrik Ilves ja Dmitri Medvedev.

Maiden johtajat ovat tavaneet ensimmäistä kertaa 1994, mutta tuolloin Lennart Meri ja Boris Jeltsin keskittyivät vahvistamaan vain sopimusta viimeisten neuvostojoukkojen siirrosta pois Viron maaperältä.

Virallisesti presidentti Kaljulaid osallistuu huomenna myös Viron-Moskovan suurlähetystön uudelleenavamisseremonioihin. Lähetystössä on tehty pitkä ja perusteellinen remontti.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja