Huomattava vaikutus terveyteen! 5 hyvää asiaa, jotka tapahtuvat korkokengistä luovuttaessa

Varoitus, tämä listaus voi saada sinut vaihtamaan korkeat korkosi nopeasti tennareihin.

Jokaisen naisen elämässä tulee eteen hetki, jolloin korkokenkien käyttäminen ei tunnu enää niiden aiheuttamien vaivojen arvoisilta. Jalat näyttävät paremmilta korkeissa koroissa, mutta ne voivat aiheuttaa samalla myös ikäviä rakkuloita ja hankaumia, jotka saavat sinut helposti ärtyisäksi.

Lue viisi yllättävää asiaa, jotka tapahtuvat, kun luovut korkokengistä.

1. Jalkasi kirjaimellisesti pidentyvät

Vaikka korkeat korot saavatkin jalkasi näyttämään pidemmiltä, niillä voi olla ikäviä sivuvaikutuksia. Korkokengillä kävely saa sinut astumaan lyhempiä askelia, mutta ne vaikuttavat negatiivisesti myös lihaksiisi. Paljon korkokengillä kävelevien pohjelihakset ovat nimittäin tutkitusti keskimääräistä lyhemmät.

Tämä johtuu pääasiassa siitä, että korkokengissä jalkasi pääsee harvoin täyteen pituuteensa. Taivasta kohti oleva kantapää saa pohjelihaksen supistumaan. Tämän seikan vuoksi onkin erityisen tärkeää muistaa venytellä ja vaihtaa toisinaan jalkaansa matalat kengät, jolloin sääret palautuvat entiseen loistoonsa.

2. Selkävaivat häviävät

Korkokengät saavat takapuolesi näyttämään upealta, mutta ne pakottavat samalla selkäsi ja lantiosi epäluonnolliseen asentoon. Selkä- ja lannerangalle kohdistuu tarpeetonta painetta, joka aiheuttaa helposti selkäkipuja. Myös lihasten vakauttaminen vaatii selältäsi erityistä työtä.

Pahimmassa tapauksessa ne voivat saada aikaan selkänikaman liukuman, joka voi johtaa jopa hermovaurioihin. Kun luovut korkokengistä, selkärangan asento palautuu automaattisesti optimaaliseen asentoon. Usko pois, korkokengistä luopuminen helpottaa alaselän kipuja ja tekee olostasi kokonaisvaltaisesti paremman.

3. Jalkapohjien kunto paranee

Korkokengillä kävely ei ainoastaan lyhennä pohjelihastasi, vaan se lyhentää myös akillesjännettäsi. Liian tiukat jänteet voivat aiheuttaa erityisesti jalkapohjan kipua. Akillesjänne palautuminen normaaliksi riippuu täysin siitä, kuinka aktiivinen korkokenkien käyttäjä olet. Toisilla se voi viedä viikon, toisilla jopa kuukausia.

Lopputulos kuitenkin on, että luopumalla korkokengistä jalkasi pituus normalisoituu, kivut häviävät ja jalkapohjasi tuntuvat paremmilta kuin aikoihin.

4. Polvikivut katoavat

Olivatpa korkosi minkä korkuiset tahansa, ne asettavat jalat luonnottomaan asentoon. Korkokenkiä käytettäessä painopiste siirtyy eteenpäin, mikä tarkoittaa ylimääräistä rasitusta jänteille ja polvien nivelsiteille. Jos kärsit polvikivuista, kannattaa omat jalkinevalinnat pistää syyniin.

5. Tasapaino kehittyy

Vaikka korkokenkien käyttäjillä luulisi olevan erinomainen tasapaino, näin ei todellisuudessa ole. Säännöllisesti korkokenkiä käyttävillä on nimittäin todettu olevan huomattavasti heikompi tasapaino kuin matalia kenkiä käyttävillä. Tämä johtuu pääasiassa korkokenkien aikaansaamasta nilkan lihasten epätasapainosta.

Matalia kenkiä käyttävillä nilkan lihaksisto on paljon vakaampi, jolloin jalka ja tasapaino toimivat niin kuin niiden luonnostaan kuuluukin.

Ja miten ne lenkkarit kannattaa sitoa? Katso video:

Lue myös:

    Uusimmat