Huoltoasemat satsaavat terveellisyyteen – hampurilainen silti usein halvin vaihtoehto

Vuoden Virkeät 24h huoltoasemat -kilpailussa pärjänneen huoltoaseman myymäläpäällikkö Jussi Eskolan mukaan terveellisillä annosvalinnoilla ei rahasteta.

Nuori kuski osaa! -hankkeen myötä järjestettiin Vuoden Virkeät 24h huoltoasemat -kilpailu, jossa kiinnitettiin huomiota muun muassa ruoka- ja juomatarjonnan terveellisyyteen sekä miten eri vaihtoehtoja asemilla mainostettiin.

Tämän vuoden kilpailun voitti viisi eri huoltoasemaa. Yksi näistä voittajista oli Espoossa sijaitseva ABC Nihtisilta, jonka myymäläpäällikkö Jussi Eskola kertoi Makuja.fi:lle, miten terveelliset valinnat vaikuttavat annosten hintoihin.

– Kyllähän hampurilaisateria on halvempi kuin a la carte -annos, mutta terveellisyydellä ei todellakaan rahasteta. Se on ihan normihintaista. Ei ole sen kalliimpaa tehdä terveellistä ruokaa kuin epäterveellisempääkään ruokaa, Eskola kuvailee.

Mihin huomio keskittyy annosten valmistusvaiheessa?

Useimmilta huoltoasemilta löytyy hampurilaisia, kevyitä keittoja, kotiruokaa sekä pullaa ja kahvia. Myymäläpäällikkö kertoi, mihin annoksien valmistuksessa kiinnitetään eniten huomiota.

– Sen täytyy olla hyvännäköinen, ja annoskoon on oltava sellainen, että siitä tulee täyteen. Tietenkin maku on myös erityisen tärkeä ja myös kaloreiden määrääkin mietitään, Eskola kertoo.

Myymäläpäällikkö on huomannut, että asiakkaat haluavat yhä enemmän terveellisiä vaihtoehtoja huoltoasemien valikoimaan ja niin on myös useimmissa tehty. Kevyiden tuotteiden herkullisuus on ollut yllätys myös Eskolalle.

– Maku ei kärsi, ja on opittu, että kevyilläkin tuotteilla ja raaka-aineilla saa hyvää ruokaa, Eskola iloitsee.

Yleisesti ottaen valikoimat huoltoasemilla on vuosien varrella parantunut huomattavasti. Tänä vuonna viideksi parhaaksi 24h huoltoasemiksi valittiin Espoossa sijaitseva ABC Nihtisilta, Joroisen itsenäinen huoltamoyrittäjä Jari-Pekka Koponen, Helsingissä sijaitseva Neste Motorest Eläintarha, Suomusjärvellä sijaitseva Teboil Kivihovi sekä Shell Helmisimpukka Laukaa Lievestuore.

Kilpailu on järjestetty aiemmin myös vuosina 2010 ja 2011. Ensimmäistä kertaa kilpailussa oli mukana myös Itä-Suomen alueen huoltoasemia. Voitosta kamppaili yhteensä 35 huoltoasemaa.

(IRA JUVONEN – MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat