Huolestuneelta Lewis Hamiltonilta pahaenteinen viesti kriittisellä hetkellä – Mercedeksen kädet sidottu: "Emme voineet kertoa hänelle"

Lewis Hamiltonilla oli moottorihuolia Unkarin GP:n lämmittelykierroksella, mutta Mercedes-talli ei voinut kommunikoida tähtikuskinsa kanssa rangaistuksen pelossa. 

Paalupaikalta startannut Hamilton viestitti lämmittelykierroksella tiimiradioon huolensa moottoriin liittyen.  

– Moottori kuulostaa jatkuvasti siltä, että se sammuu, Hamilton totesi.  

Mercedeksen ratatoimintojen johtaja Andrew Shovlin selvitti tapausta tallin YouTube-videolla

– Kyse oli vain sensoriongelmasta, joka ilmeni ainoastaan tyhjäkäynnillä. Eli silloin, kun Lewis odotti ruudussa lämmittelykierrokselle lähtöä, Shovlin aloittaa. 

– Se ei siis ollut ongelma, moottori ei ollut sammumassa. Ja autossa on itse asiassa mekanismi, joka estää moottoria sammumasta kyseisessä tilanteessa. Mutta emme voineet kertoa hänelle, että tilanne on kunnossa, sillä säännöt kieltävät keskustelemisen kuskille lämmittelykierroksen aikana. 

Tähän syyllistyi Haas-talli, joka ohjeisti lämmittelykierroksella kuskejaan hakemaan kuivan kelin renkaat. Molemmat kuljettajat saivat jälkikäteen kymmenen sekunnin aikasakon.  

– Tiesimme siis, että asia on kunnossa , mutta Lewis joutui kantamaan siitä huolta muutaman minuutin ajan, Shovlin summaa.  

Hamilton kaasutti startista kärkeen ja ajoi ylivoimaiseen voittoon. Samalla hän siirtyi MM-sarjan kärkeen.  

Kausi jatkuu ensi viikolla Englannin Silverstonessa. 

Lue myös:

    Uusimmat