Hukkasitko saunan kiukaan? Nämä ovat kadoksissa suomalaisilta!

Suomen löytötavarapisteen asiakaspalvelupäällikkö Jukka Kiviranta löytää sen, minkä sinä olet hukannut: oli se sitten tonttulakki, tekohampaat, saunan kiuas tai vaikkapa kokonainen koti.

Suomen löytötavarapisteen asiakaspalvelupäällikkö Jukka Kiviranta on todistanut monia onnen hetkiä, kun hukattu omaisuus on löytänyt omistajansa jälleen.

– Eräs asiakas joutui asumaan kaverinsa luona, koska hän oli hukannut avaimensa. Voin kertoa, että hän oli aika iloinen kun pääsi jälleen kotiinsa.

Myös eräs toinen pieni asia on yllättävän suuri, kun sen kadottaa.

– Tekohampaiden löytyminen on aina onnekas hetki. Nehän eivät muiden suuhun sovikaan, mutta yleensä asiakas muistaa itse, minne on hampaansa hukannut.

Saunan kiukaasta pilaantuneeseen lihaan

Löytötavaratoimistoon tulee usein erikoisia esineitä, kuten suuria maalauksia ja lastenrattaita. Yksi on kuitenkin ollut ylitse muiden.

– Meillä oli täällä saunan kiuas jokin aika sitten. Joku oli unohtanut sen bussin rahtiin, joten se tuli meille, Kiviranta kertoo.

Eniten säilöön kerääntyy lapasia, pipoja ja sateenvarjoja. Lisäksi löytötavaroissa näkyy myös sesonkien vaihtelu: tonttu- ja ylioppilaslakit kertovat joulun ja kevään saapumisesta ja suuret tapahtumat, kuten tärkeät pelit, näkyvät Suomi-paitoina ja -huiveina.

Myös ruokaa tuodaan huomattavan paljon. Löytötavaratoimisto säilyttää kuivatuotteita, kuten teetä ja kahvia kolmen kuukauden ajan, mutta tuoretavarat joudutaan heittämään usein pois.

– Juuri aukaisin lihapaketin, joka on ollut muutaman päivän laukussa. Haju oli aika karmea.

Osa asiakkaista ei pidä siitä, että he joutuvat maksamaan hakiessaan hukkaamiaan tavaroitaan, mutta Kivirannan mukaan 95 prosenttia asiakkaista on vain ja ainoastaan tyytyväisiä.

– Etenkin lapsille tärkeät esineet aiheuttavat mielenliikutuksia. Kun se hukattu unipupu vihdoin löytyy, niin siinä vuodatetaan melkoisia onnen kyyneleitä, Kiviranta summaa.

Hannele Lampela/ MTV3

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja