Huippustylistin asuvinkit valmistujaisiin ja lakkiaisiin

Tulevana viikonloppuna suuri joukko suomalaisia valmistuu eri alojen oppilaitoksista. Vuosien opiskelujen tuloksia juhlistetaan näyttävissä asuissa, joiden valintaan huippustylisti Teri Niitti antaa omat vinkkinsä.

Hulmuavia helmoja, kauniita pastellisävyjä ja raikkaita tropiikin maailmasta muistuttavia kirkkaita värejä – valmistujaisasussa kantajan persoona ja mielikuvitus pääsevät valloilleen tärkeän päivän asuvalinnassa. Huippustylisti TeriNiitti kertoi Helmelle vinkkinsä siihen, kuinka valmistujaisjuhlien asusta saa hiottua juuri niin upean kuin tärkeä juhla vaatii!

Trendikäs mekko muistuttaa tropiikista

Tänä kesänä trendikkäimmät valmistujaismekot tuovat päättäjäisjuhliin palan tropiikkia. Näyttävät kirkkaat värit tulenpunaisesta kirkkaaseen vihreään on poimittu mekkoihin tropiikin herkullisista sävyistä.

– Viime vuonna oli niitä graafisia mekkoja, mutta nyt käytetään erilaisia kuoseja, Niitti kertoo.

Erilaiset eksoottiset kukat, perhoset ja paratiisin linnut saavat leikkiä tänä kesänä juhlamekkojen kuoseissa vapaasti. Myös valokuvamaiset kuviot ovat kovassa huudossa tänä vuonna.

Vaikka kirkkaimmat värit kuuluvat tällä hetkellä trendisävyjen eliittiin, tietää muodin ammattilainen, mitkä värisävyt ovat vuosien saatossa nousseet valmistujaismekkojaan valitsevien ykkössuosikkien joukkoon.

– Suosituimmat mekkovärit tulevat tänä vuonna olemaan aivan varmasti vaaleat pastellit ja valkoinen, Niitti kertoo.

Piristä asusi väreillä

Valmistujaisasuun haetaan yksityiskohtia tänä kesänä värikkäistä asusteista. Kirkkaat värit ovat valttia, kun klassinen asu kaipaa katseenvangitsijaa.

– Esimerkiksi valkoisen mekon kanssa voi helposti yhdistää kirkkaanväriset kengät tai vyön. Se, että koko asu olisi samaa väriä, ei ole tällä hetkellä erityisen trendikästä. Sitä pyritään rikkomaan erityyppisillä asusteilla ja vöillä, Niitti neuvoo.

Jos kuitenkin rohkenee valita ylleen kirkkaanvärisen trendikkään valmistujaisasun, ei näyttäviä asusteita tarvita.

– Jos ottaa trendikkäämmän kuosillisen asun, niin asiahan hoituu kuin itsestään, Niitti hymyilee.

Myös miehet voivat valita ylleen klassisimmista puvuista poikkeavan asun. Trendikkäimpien miesten yllä nähdään tänä keväänä puvunhousujen sijaan siistit shortsit. Trendikäs ja rento puvuntakin ja shortsien yhdistelmä on myös käytännöllisyytensä vuoksi sopiva valmistuvan kenties helteiseen juhlapäivään.

– Sellaiset siistit pukushortsit, jotka yltävät polven yläpuolelle. Ne on tehty puvun kaavalla, mutta ne ovat lyhyemmät, Niitti vinkkaa.

Valitse pukusi itse

Niitti muistuttaa, että tärkeintä valmistujaisasussa on se, että puvun kantaja tuntee olonsa siinä mukavaksi.

– Tärkeintä juhlapukeutumisessa on se, että tuntee itsensä luontevaksi. Se on valmistuvalle ihana ja tärkeä päivä häiden ja muiden virstanpylväiden joukossa. Silloin pitää olla oman itsensä näköinen! Niitti muistuttaa.

Vaikka vinkkejä sopivan valmistujaispuvun valintaan satelee lähipiiristä, on valmistujaisjuhlapäivän asuvalinta syytä tehdä itse.

– Parempi, että pukee itse itsensä kuin antaa vaikkapa äidin pukea, Niitti hymyilee.

Lue myös:


MTV3/Helmi

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja