Makuja-osion Sivumaku-blogissa perehdytään tällä viikolla täydellisen pizzan salaisuuteen.
Sivumaku-ruokablogia pitävä Jani Kinnunen kokeili blogissaan neljää erilaista tapaa valmistaa täydellista pizzaa. Pizzaviikon aikana Kinnusen uunissa paistuivat muun muassa herkullinen pikapizza sekä Australian Master Chef -ohjelman antamien oppien mukaan valmistettu lätty.
Kolmantena kokeiluna Kinnunen valmisti pizzataikinan kuuluisan roomalaisen pizzakokin Gabriele Boncin oppien mukaan. Täydellisen pizzapohjan salaisuus piilee Boncin mukaan kylmäfermentaatiossa.
– Mies tuli tunnetuksi muun muassa Anthony Bourdainin piipahdettua sarjassaan Boncin pitämässä Pizzarium-raflassa. Bonci kohottaa taikinan kylmäfermentaatiolla eli taikina laitetaan kohoamaan jääkaappiin eikä lämpimään paikkaan.
Katso Gabriele Boncin pizzaresepti Sivumaku-blogista
(MTV3)