Huippukokki paljastaa: Tämä on täydellisen pizzapohjan salaisuus

Julkaistu 12.10.2012 18:29

Makuja-osion Sivumaku-blogissa perehdytään tällä viikolla täydellisen pizzan salaisuuteen.

Sivumaku-ruokablogia pitävä Jani Kinnunen kokeili blogissaan neljää erilaista tapaa valmistaa täydellista pizzaa. Pizzaviikon aikana Kinnusen uunissa paistuivat muun muassa herkullinen pikapizza sekä Australian Master Chef -ohjelman antamien oppien mukaan valmistettu lätty.

Kolmantena kokeiluna Kinnunen valmisti pizzataikinan kuuluisan roomalaisen pizzakokin Gabriele Boncin oppien mukaan. Täydellisen pizzapohjan salaisuus piilee Boncin mukaan kylmäfermentaatiossa.

– Mies tuli tunnetuksi muun muassa Anthony Bourdainin piipahdettua sarjassaan Boncin pitämässä Pizzarium-raflassa. Bonci kohottaa taikinan kylmäfermentaatiolla eli taikina laitetaan kohoamaan jääkaappiin eikä lämpimään paikkaan.

Katso Gabriele Boncin pizzaresepti Sivumaku-blogista

(MTV3)

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle