Huippuharvinaiset vasikkakolmoset syntyivät Sotkamossa – Pii, Potenssi ja Pariton sulattavat ihmisten sydämiä

Viikin lehmien kesänavauksessa oli ilo ylimmillään 0:38

Kainuussa todistettiin maanantaina harvinaista perhetapahtumaa, kun erään maitotilan lehmä poiki kerralla kolme potreaa lehmävasikkaa.

Yllä oleva video tarjoaa hyvää mieltä: Viikin lehmät pääsivät laitumille toukokuun alussa, eikä riemulla ollut rajoja!

Sotkamolaisen maitotilan omistaja Anna Rönty joutui maanantaiaamuna hieraisemaan silmiään kahdesti, kun tilan 9-vuotias Epsilon-lehmä synnytti yhden vasikan sijaan kolme pientä tyttövasikkaa.

– Epsilonilla oli jo ennestään iso maha, joten ajattelin, että sieltä voisi ehkä tulla kaksoset. Kaikkien yllätykseksi kahden vasikan sijaan niitä tulikin kolme, hämmästelee Rönty.

Artikkeli jatkuu kuvan jälkeen

Ensimmäiseksi syntynyt vasikka oli Röntyn mukaan "taskukokoinen", joten hän osasi odottaa vielä toisenkin syntymistä. Kolmas kuitenkin yllätti kaikki - myös tuoreen emon.

Emolehmän yllätys on ymmärrettävää, sillä kolmosvasikat ovat lehmillä äärimmäisen harvinaisia.

– Yhtään kolmosia ei meidän tilallamme ole syntynyt, enkä muista vuosien varrelta kuin ihan satunnaisia yksittäistapauksia muilta tiloilta. Hyvin harvinaista tämä on, kertoo Rönty.

Maanantaiaamuna syntyneen touhukolmikon jäsenet ovat kutsumanimiltään Pii, Potenssi ja Pariton.

Rönty toivoo niiden perineen emonsa ulkonäön lisäksi myös emolehmän luonteen - seitsemän kertaa poikinut Epsilon on yksi tilan kesyimmistä tapauksista.

– Kyseessä on hyvin rauhallinen ja oman arvonsa tunteva vanha mamma. Oikein helppo ja kiva lemmikkilehmä, hymyilee Rönty.

Lue myös:

    Uusimmat