Huima rallishow kesällä Helsingissä – legendat haastavat nykyiset WRC-tähdet

Markku Alén ja muut suomalaiset rallilegendat pääsevät uusimpien WRC-autojen rattiin heinäkuussa Helsingissä. Vastaan asettuvat MM-sarjan nykyiset tähdet Jari-Matti Latvalan johdolla.

Neste Oil viettää kesällä 20-vuotisjuhlavuotta Suomen MM-rallin nimiyhteistyökumppanina järjestämällä ennen näkemättömän rallitapahtuman, Neste Oil Ralli Helsinki Battlen. Lauantaina 26. heinäkuuta, viikkoa ennen rallin MM-sarjan Suomen osakilpailua, rallitiimit levittävät varikkopilttuunsa Hietalahden torille, ja kuskit mittelevät paremmuudesta Hietalahdenrantaan rakennetulla katuradalla.

– Halusimme luoda vauhdikkaan koko perheen tapahtuman, jossa pääsee katsomaan WRC-autojen menoa sekä tapaamaan rallilegendoja ja nykypäivän tähtiä. Sekä tallit että legendat innostuivat ideasta välittömästi. Tapahtuma on ilmainen ja paikalle odotetaan kymmeniä tuhansia katsojia, kertoo Neste Oilin markkinointijohtaja Sirpa Tuomi.

Helsinki Battle -kisassa nähdään nykykuskeista MM-sarjan kärkikaksikko, Volkswagenin Sébastien Ogier ja Jari-Matti Latvala, Juho Hänninen ja Thierry Neuville Hyundailta sekä Citroën-tallin Mads Östberg. Legendojen ryhmästä löytyy kokemusta peräti 10 maailmanmestaruuden verran. Mukana ovat Tommi Mäkinen, Juha Kankkunen, Marcus Grönholm sekä tapahtuman kummisetänä toimiva Markku Alén.

– Pääsin kokemaan Thunder-kisojen hienon tunnelman DTM-autolla Sörnäisten katuradalla 90-luvun puolivälissä, ja nyt on sitten todellista rallihuumaa luvassa heinäkuussa. Meillä on hienot legendat vastaan nykynuoret, Alén fiilistelee.

Legendat saavat alleen arvan perusteella joko Volkswagenin, Hyundain tai Citroenin WRC-auton. Kisa ajetaan 800 metrin katuradalla, josta noin puolet on mukulakiveä ja puolet asvalttia. Finaaliin menevät aika-ajossa nopeimmin radan selvittänyt legenda ja vauhdikkain nykykuski.

– On hieno ele tallipäälliköitä, että he luottavat meihin ja antavat autot meidän käyttöön. Suurin juttu on varmasti, että me saadaan ne lähtöviivalta liikkeelle. Eihän tämä nyt niin vakavaa ole, mutta totta kai, kun kelloa vastaan ajetaan, niin siinä on aina oma taistelu. Meininki on tyly, jos ei aika riitä, matka ei jatku, Alén virnistää.

Tällä hetkellä MM-sarjassa toisena oleva Jari-Matti Latvala oli katsomossa pikkupoikana, kun Alén ja kumppanit ajoivat Sörnäisissä DTM-autoilla.

- Yleisöä oli paljon ja meininki näytti hienolta. Jo silloin tuli sellainen fiilis, että olisipa mahtavaa päästä ajamaan kisaa Helsingin keskustassa. Nyt se toteutuu, ja mikä parasta, omia esikuvia vastaan. Mä uskon, että legendojen rautainen kokemus paikkaa ajotuntuman puutetta ja saatetaan nähdä yllätyksiä, Latvala ennustaa.

Alén on pitänyt ajotuntumaa yllä Teknavin koeajana. Testattuna on jo yli 50 erikoista menopeliä, mutta ei vielä yhtään WRC-autoa.

– Meidän Teknavi-hommat on ollut huimia kaikki ja tää on varmaan yks niistä hyvistä. Toivotaan, että saadaan Teknaviinkin tehtyä tästä juttua.

Lue myös:

    Uusimmat