Tällaista peliä on tuskin nähty koskaan: Risto Dufvan Sport värkkäsi ällistyttävän viimeisen minuutin nousun – rankkareilla nähtiin eriskummallinen episodi

Vaasan Sport teki hämmästyttävän viimeisen minuutin nousun jääkiekon SM-liigassa JYPiä vastaan. Vierasjoukkue JYP voitti ottelun kuitenkin lopulta todella erikoisten vaiheiden ja voittomaalikilpailun jälkeen 5–4.

JYP johti ottelua parhaimmillaan toisessa erässä 4–1. Risto Dufvan valmentaman Sportin asema varsinaisen peliajan viimeiselle peliminuutille lähtiessäkin oli tukala, kun vaasalaiset olivat 2–4-tappioasemassa.

Sport haki kavennusta ilman maalivahtia, ja maalin kulmalla vapaasti häärännyt Antti Erkinjuntti nosti ensin jännitystä tuomalla vaasalaisisännät maalin päähän ajassa 59.23.

Ei tässä kuitenkaan mitään. Sport jatkoi ilman maalivahtia, ja Ari Gröndahl ohjasi Valtteri Viljasen laukauksesta 4–4-tasoituksen, kun varsinaista peliaikaa oli jäljellä yksi sekunti. Osuman syntyhetkeä tarkasteltiin videolta, mutta maali ehti syntyä juuri ennen peliajan täyttymistä.

Ottelu eteni voittomaalikilpailuun, jossa ratkaisu syntyi hämmentävällä tavalla. JYPin Mikko Mäenpää lähti yritykseensä 15. parissa ja nosti kiekon maalin kattoon. Kiekon tulkittiin ensin kuitenkin kimmonneen ylärimasta pois, ja Sportin Juho Liuksiala suuntasi omaan vuoroonsa.

Liuksialan epäonnistuneen yrityksen jälkeen Mäenpään tilanne mentiin vielä tarkistamaan videoilta. Mäenpään todettiin tehneen maalin, mutta JYP ei kuitenkaan vielä voittanut.

Hetken sekaannuksen jälkeen Sport sai ampua vielä kerran. Videotarkistuksen jälkeiset tapahtumat eivät nimittäin jää voimaan, ja Liuksiala oli lähtenyt omaan yritykseensä tietämättä, että hänen olisi pakko tehdä maali.

Sportilta lähti nyt yrittämään tasoitusta Santeri Haarala, mutta hänen laukauksensa meni ohi ja JYP otti voiton.

Moista ottelua vastaavalla nousulla ja sen jälkeisellä voittomaaliepisodilla on tuskin jääkiekossa aiemmin todistettu.

Juttua päivitetty klo 20.04 ottelun päättymisen jälkeen.