Kärppien veteraani ratkaisi kihelmöivän kärkikamppailun – Jesse Puljujärven esityö hiveli silmiä

Kärpät kairasi 2–1-vierasvoiton jääkiekon SM-liigan kärkikamppailussa KooKoota vastaan.

Ottelu soljui pelitapahtumiltaan tasaisena ja jännittävänä. Voittomaalin viimeisteli kolmannen erän alkupuolella kokenut mestarihyökkääjä Mika Pyörälä. Maalin eteen yksin unohtunut Pyörälä, 38, sai tarkan syötön laidasta Mikko Niemelältä. Jesse Puljujärvi teki tärkeän esityön vääntämällä kiekosta väkevästi laidan lähellä ja potkaisemalla kiekon ahdistettuna Niemelälle.

KooKoo haki lopussa vimmatusti tasoitusta ilman maalivahtia, mutta Kärpät kesti hurjan paineen. Kouvolalaisisäntien ainoan maalin ampui toisen erän viime sekunneilla ylivoimalla tshekkipakki Libor Sulak.

KooKoolta oli aiemmin hylätty Trevor Mingoian osuma avauserässä, kun tilanteessa todettiin Kärppien haaston jälkeen olleen maalivahdin häirintää. Maalivahdin alueella hääräsi KooKoon Patrik Puistola.

Kamppailun avausmaalin teki Juhamatti Aaltonen, jolle osuma oli kauden ensimmäinen Kärppien paidassa. Pelicansista viime viikolla Kärppiin siirtynyt Aaltonen pelasi nyt sesongin viidennen Kärpät-ottelunsa.

Kärpät johtaa SM-liigaa. KooKoo putosi kolmannelta sijalta viidenneksi, kun Ilves otti 3–0-voiton SaiPasta ja Lukko päihitti myöhemmin KalPan 7–0.