Kuin elokuvista – BMW esitteli näytöllä varustettua moottoripyöräkypärää

Saattaa kuulostaa ja näyttää tulevaisuuteen sijoittuvalta elokuvalta, mutta BMW:n mukaan tämä on totta muutaman vuoden päästä. Saksalaisvalmistaja esittelee CES-messuilla näytön sisältävän moottoripyöräkypärän.

BMW oli ensimmäinen eurooppalainen autovalmistaja, joka otti käyttöön lentokonemaailmasta tutun head-up-displayn eli tuulilasinäytön. Kuljettaja näkee HUD:lla varustetussa autossa olennaisimmat tiedot suoraan näkökentässä, eikä siis joudu siirtämään katsettaan pois tiestä. Nyt BMW:llä on testivaiheessa moottoripyöräilijän kypärään integroitu näyttö, joka parantaisi kuljettajien turvallisuutta.

Kypärän visiirin sisäpuolella on erillinen pinta, jolle voidaan heijastaa haluttua informaatiota. Näytön sisältö on muokattavissa ja siihen saa pyörän tietojen lisäksi muun muassa navigaatio-ohjeet ja varoitukset. Samaan kypärään on myös integroitu kuulokkeet sekä eteenpäin kuvaava kamera. Toinen kamera on mahdollista sijoittaa kuvaamaan taaksepäin ja näyttöä käyttämällä, sen lähettämää kuvaa on mahdollista käyttää ”taustapeilinä”.

Monia ominaisuuksia sisältävää kypärää käytetään ohjaustangosta löytyvällä monitoimikytkimellä. Kypärän tekniikkaa vaatii luonnollisesti myös virtalähteen, jollaisena prototyypissä toimii kaksi vaihdettavaa akkua. Kypärän järjestelmien käyttöaika on noin viisi tuntia yhdellä latauksella.

Valmistaja arvioi, että prototyypin kaltainen kypärä voitaisiin saada sarjatuotantoon muutaman vuoden sisällä.

Videot

Uusimmat

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja