Huawei vahvisti: Älypuhelintoimitukset tältä vuodelta ylittivät jo 200 miljoonaa – ensi vuonna tähtäimessä markkinajohtajuus

Huawei on ylittänyt 200 miljoonan toimitetun eli omalta osaltaan jakelijoille ja jälleenmyyjille myymänsä älypuhelimen rajan tältä vuodelta.

Huawei ennakoi noin viikko sitten rajan ylittyvän 25. joulukuuta, mutta vahvisti jo nyt sunnuntaina rajan nyt ylittyneen.

Huawein lukuihin lasketaan mukaan sen oman brändin lisäksi myös sen toisen brändin Honorin älypuhelintoimitukset. Huawein mukaan sen älypuhelimia käyttää yli 500 miljoonaa käyttäjää yli 170 maassa.

200 miljoonan älypuhelimen toimitukset olivat Huawein julkilausuttu tavoite tälle vuodelle. Määrä merkitsee 47 miljoonan älypuhelimen ja 31 prosentin kasvua viime vuoden 153 miljoonasta.

Huawein merkittävästä kasvusta kertoo myös se, että vuonna 2015 se ylitti tuolloin tavoittelemansa 100 miljoonan älypuhelimen rajan myös vasta 10 päivää ennen vuodenvaihdetta. Kolmessa vuodessa toimitukset ovat siis karkeasti noin tuplaantuneet. Vuonna 2010 Huawei toimitti vasta kolme miljoonaa älypuhelinta.

Huaweille merkittäviä markkinoita ovat sen kotimaa Kiina, muu Aasia ja yhä kasvavissa määrin myös Eurooppa. Sen sijaan Yhdysvaltojen älypuhelinmarkkinoilta se on täysin ulkona. Huawei yritti rantautua markkinoille alkuvuodesta, mutta paine lainsäätäjien taholta sai operaattorit perääntymään Huawein huippupuhelimen myyntiin tuomisesta. Sittemmin paine Yhdysvalloista Huaweita kohtaan on kasvanut vielä aivan toisiin sfääreihin mitä tulee Huawein verkkoliiketoimintaan.

Maailmanlaajuisesti Huawei on tuoreimpien lukujen mukaan kappalemäärillä mitattuna maailman toiseksi suurin älypuhelinvalmistaja Samsungin perässä. Sen markkinaosuus on noussut noin 13 prosenttiin ja viimeisimmillä neljänneksillä niukasti jo markkinakolmoseksi valahtaneen Applen edelle, kun Samsungilla on markkinoista vajaan viidenneksen osuus. Samsungin älypuhelintoimitusten on arvioitu olleen laskussa tänä vuonna erityisesti keskihintaluokan älypuhelimissa kiristyneen kilpailun takia.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja