Huawein uusi huippupuhelin vuotokuvissa – kaksoiskamera ja kovaa rautaa

Huawein odotetaan julkaisevan kevään aikana uuden P9-huippumallin, ja nyt tuo laite esiintyy tuoreissa vuotokuvissa. Myös tekniset ominaisuudet ovat päässeet vuotamaan julkisuuteen.

Huawei P9 jatkaa edeltäjiensä Ascend P7:n ja P8:n (joka pudotti mallinimestä Ascendin) jalanjäljissä, tarjoten varteenotettavaa teknologiaa siisteihin kuoriin pakattuna. VentureBeatin mukaan P9:stä on tulossa kaikkiaan neljä eri versiota. Perusmallin lisäksi tulossa on P8 Liteä seuraava edullisempi versio, P8 Maxia seuraava ja isommalla näytöllä varustettu malli sekä vielä paremmilla ominaisuuksilla varustettu premium-versio.

Perusmallin P9:ssä on tiettävästi Huawein oma Kirin 950 -järjestelmäpiiri kahdeksanytimisellä suorittimella, tukenaan kolme gigatavua RAM-muistia. Premium-versiossa taasen on Kirin 955 -piiri sekä neljä gigatavua käyttömuistia.

Sisäistä tallennustilaa perusmallissa on 32 gigatavua ja tehokkaammassa mallissa mahdollisesti 64 tai 128 gigatavua. Akun kapasiteetti on peräti 3900 milliampeerituntia ja käyttöjärjestelmänä on Android 6.0.1 Marshmallow. Laitteen takakannesta löytyy sormenjälkitunnistin ja lataus sekä tiedonsiirto hoituvat USB-C -liitännän kautta.

Erikoisuutena Huawei P9:ssä on sen takaa löytyvä kaksoiskamera. Huawei käytti kaksoiskameraa jo Honor 6 Plus -mallissa, jossa saattoi esimerkiksi virtuaalisesti muuttaa kameran aukkoarvoa sekä siirtää tarkennuspistettä kuvan ottamisen jälkeen. P9:ssä kaksoiskamerajärjestelmää on kehitetty vielä entisestään, mahdollistaen enemmän erikoistoimintoja, ja sen kaksi takakameraa käyttävät molemmat 12 megapikselin kennoja.

Huawei P9:n tarkemmasta julkaisuajankohdasta ei vielä ole tietoa, mutta VentureBeatin mukaan laitteen julkaisun odotetaan tapahtuvan vuoden toisen neljänneksen aikana.

Lue myös:

    Uusimmat