Huawei esitteli kotikäyttöön suunnatun 5G CPE Pro -5G-reitittimensä

Huawei on esitellyt Mobile World Congress -messujen aattona Barcelonassa ensimmäistä kotikäyttöön suunniteltua 5G-reititintään kattavammin sen viime kuussa tapahtuneen ensivilautuksen jälkeen.

Huawei 5G CPE Pro -nimeä kantava reititin on varustettu Huawein Balong 5000 -modeemilla. 5G-verkkoihin yhdistyvä reititin jakaa yhteyden eteenpäin Wi-Fi-signaalina. Reititin tukee myös viimeisimpiä ja nopeimpia Wi-Fi 6 -yhteyksiä (802.11ax)

Alle 6 gigahertsin taajuusaluella Balong 5000 -modeemipiirin ja Huawei 5G CPE Pron suorituskyky yltää jopa 4,6 gigabitin lataamiseen sekunnissa ja korkeammilla millimetriaaltotaajuuksilla jopa 6,5 gigabittiin. 4G-verkoissa Huawei 5G CPE Pro lataa jopa 1,6 gigabitin nopeudella.

Huawein mukaan todellisissa olosuhteissa suoritetuissa verkkotesteissä Huawei 5G CPE Pro on yltänyt jo 3,2 gigabitin sekuntilatausnopeuteen.

5G-modeemi tukee 5G-verkoista sekä Non-Standalone- että Standalone-versioita. Näiden ero on siinä toimiiko 5G-verkko itsenäisesti (Standalone) vai tapahtuuko verkon toiminnan ohjaus vielä 4G-verkon kautta (Non-Standalone). Aivan ensimmäiset 5G-verkot tukeutuvat vielä aiempiin verkkosukupolviin toiminnassaan. Lisäksi Huawein mukaan sen Balong 5000 -modeemin etuna verrattuna kilpailevaan Qualcommin Snapdragon X50:een on tuki TDD-taajuuksien ohella myös FDD-taajuuksille.

Wi-Fi 6 -tuen myötä Huawei 5G CPE Pro tukee yhteytensä jakamista Wi-Fi-laitteisiin jopa 4,8 gigabitin sekuntivauhdilla.

Huawein mukaan 5G CPE Prossa käytetään uutta antennitekniikkaa, jonka myötä järjestelmän itse aiheuttamat häiriöt minimoituvat ja Wi-Fi-kattavuus paranee jopa 30 prosentilla tavanomaiseen verrattuna.

Lue myös:

    Uusimmat