Mainos

Huawei esitteli kotikäyttöön suunnatun 5G CPE Pro -5G-reitittimensä

Huawei on esitellyt Mobile World Congress -messujen aattona Barcelonassa ensimmäistä kotikäyttöön suunniteltua 5G-reititintään kattavammin sen viime kuussa tapahtuneen ensivilautuksen jälkeen.

Huawei 5G CPE Pro -nimeä kantava reititin on varustettu Huawein Balong 5000 -modeemilla. 5G-verkkoihin yhdistyvä reititin jakaa yhteyden eteenpäin Wi-Fi-signaalina. Reititin tukee myös viimeisimpiä ja nopeimpia Wi-Fi 6 -yhteyksiä (802.11ax)

Alle 6 gigahertsin taajuusaluella Balong 5000 -modeemipiirin ja Huawei 5G CPE Pron suorituskyky yltää jopa 4,6 gigabitin lataamiseen sekunnissa ja korkeammilla millimetriaaltotaajuuksilla jopa 6,5 gigabittiin. 4G-verkoissa Huawei 5G CPE Pro lataa jopa 1,6 gigabitin nopeudella.

Huawein mukaan todellisissa olosuhteissa suoritetuissa verkkotesteissä Huawei 5G CPE Pro on yltänyt jo 3,2 gigabitin sekuntilatausnopeuteen.

5G-modeemi tukee 5G-verkoista sekä Non-Standalone- että Standalone-versioita. Näiden ero on siinä toimiiko 5G-verkko itsenäisesti (Standalone) vai tapahtuuko verkon toiminnan ohjaus vielä 4G-verkon kautta (Non-Standalone). Aivan ensimmäiset 5G-verkot tukeutuvat vielä aiempiin verkkosukupolviin toiminnassaan. Lisäksi Huawein mukaan sen Balong 5000 -modeemin etuna verrattuna kilpailevaan Qualcommin Snapdragon X50:een on tuki TDD-taajuuksien ohella myös FDD-taajuuksille.

Wi-Fi 6 -tuen myötä Huawei 5G CPE Pro tukee yhteytensä jakamista Wi-Fi-laitteisiin jopa 4,8 gigabitin sekuntivauhdilla.

Huawein mukaan 5G CPE Prossa käytetään uutta antennitekniikkaa, jonka myötä järjestelmän itse aiheuttamat häiriöt minimoituvat ja Wi-Fi-kattavuus paranee jopa 30 prosentilla tavanomaiseen verrattuna.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja