HTC aloitti kryptovaluuttalompakon sisältävän älypuhelimensa Exodus 1:n toimitukset – puhelinta esiteltiin Slush-tapahtuman lavalla

HTC esitteli eilen keskiviikkona lohkoketjuälypuhelintaan HTC Exodus 1:stä Slush-tapahtumassa Helsingissä. Samalla se kertoi aloittaneensa Exodus 1:n toimitukset ensimmäisille tilaajille.

Exodus 1 on myynnissä vain kryptovaluuttoja vastaan HTC:n sivuilla. Uutena vaihtoehtona maksutavaksi eilen mukaan tuli Litecoin. Exodus 1:n hinta on 0,15 bitcoinia, 4,78 ethereumia tai 19,84 litecoinia. HTC on pitänyt hinnat samoina kryptovaluuttojen arvon merkittävästä laskusta huolimatta. Näin puhelimen euroissa mitattu hinta on pudonnut merkittävästi yli 800 eurosta noin 430 euroon käytettäessä ostamiseen Etheuremia ja reiluun 500 euroon Bitcoinilla ja Litecoinilla.

Litecoinin perustaja Charlie Lee liittyy HTC:n Exodus-tiimiin konsulttina.

Käytännössä HTC Exodus 1:n tuessa lohkoketjuteknologioille on kyse kryptovaluutta-avainten ja jatkossa eri palvelujen token-polettien säilyttämiseen ja käyttämiseen tarkoitetusta erillisestä, turvatusta osiosta osana älypuhelinta. Puhelimen Android-käyttöjärjestelmä ei pääse käsiksi tämän turva-alueen tietoihin. Eilen HTC valotti myös lisätietoja tästä Zion-nimeä kantavasta laitteistopohjaisesta lompakosta.

Exodus 1:n Zion-lompakko tukee toistaiseksi Bitcoinia, Ethereumia ja Litecoinia. Suunnitelmissa on lisätä tuki useille kryptovaluutoille kuin myös ERC-20- ja ERC-721-tokeneille. Exodus 1 voi myös toimia alustana mahdollisille lohkoketjusovelluksille, joiden kehittämisen HTC mahdollistaa Zion API -rajapinnan kautta.

Lisäksi lohkoketjuteknologiaan pohjautuvana erikoisuutena puhelimen tiedot sekä kryptovaluutat voi myös palauttaa, jos puhelin katoaa tai varastetaan. Tämä tapahtuu yhdessä muutaman luotetun ystävän kanssa, joille luovutetaan osa palautukseen tarvittavista avaimista. Näitä tietoja kadonneen puhelimen omistaja voi myöhemmin hyödyntää saadakseen omat tietonsa palautettua.

Muuten HTC Exodus 1 on varustettu huippuluokkaan lukeutuvan älypuhelimen tavoin ja on käytännössä näiltä osin yhtenevä HTC:n U12+:n kanssa.

Puhelimessa on 6 tuuman näyttö QHD+-tarkkuudella, kyljen antureihin perustuva Edge Sense 2 -eleohjaus, Snapdragon 845 -järjestelmäpiiri, 6 gigatavua RAM-käyttömuistia ja 128 gigatavua sisäistä tallennusmuistia. Takakameran tarkkuus on 16 megapikseliä, ja toinen telekamera tuo mukaan optisen zoomin. Myös etukameroita on kaksi, tarkkuudeltaan 8 megapikseliä. Akun kapasiteetti on 3 500 milliampeerituntia. Käyttöjärjestelmäversiona on aluksi Android Oreo.

Designiltaan HTC Exodus 1 on läpikuultava. Rakenne on myös pöly- ja vesitiivis (IP68).

Slushissa Exodus 1:tä esitteli HTC:n kryptojohtaja Phil Chen. Lisäksi lavalle Chenin kanssa liittyi Litecoinin perustaja Charlie Lee.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja