Mainos

HS: Uudet suositukset aiempaa sallivammat – imettäjä voi juoda pari lasia viiniä

Uudet perheiden ravitsemussuositukset antavat hieman aiempaa väljemmät ohjeet imettävän äidin alkoholinkäyttöön. Ohjeiden mukaan imettäjä voi juoda lasillisen viiniä kerran tai kaksi viikossa, eikä se vielä aiheuta riskiä lapselle. Asiasta kertoo Helsingin Sanomat.

Monen lääkärin mielestä ohjeistus on vieläkin liian tiukka. Helsingin sanomien haastatteleman gynekologin ja perinatologian erikoislääkäri Hanna Kahila Naistenklinikalta sanoo, että jos alkoholin käyttö on kohtuullista, vauvan rintamaidon kautta saama määrä alkoholia on niin pieni, ettei se aiheuta ongelmia.

Vertailupohjaa antaa Lääkärilehdessä jo vuosia sitten julkaistu artikkeli, jossa on laskettu äidinmaitoon erittyvän alkoholin määriä.

Jos äiti juo kaksi lasia viiniä ja imettää sen jälkeen, vauva saa äidinmaidosta alkoholia saman verran kuin päivittäisestä Jekovit-D-vitamiiniannoksestaan.

Vaarallisempaa vauvalle on se, jos vanhemmat alkavat humalassa tehdä vauvan hoitotoimenpiteitä.

– Ongelmia tulee, jos äiti tai isä hoitaa vauvaa humalassa, jolloin on tietysti olemassa tapaturman vaara, Kahila sanoo.

Ohjeistus kuitenkin jakaa mielipiteitä. Monissa neuvoloissa ohjeistetaan yhä, että alkoholikäyttöä imetyksen aikana ei suositella ja jos kuitenkin haluaa ottaa lasillisen silloin tällöin, neuvotaan äitiä pitämään vähintään kahden tunnin tauko imettämisessä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.