Mainos

Temppeliaukion kirkon eteen rakennettiin betoniesteitä – HS: Liittyy eiliseen poliisioperaatioon, joka johtui terrorismivinkistä

Helsingissä Temppeliaukion kirkon eteen laitettiin maanantaina useita betoniesteitä. Töölön kirkkoherran Auvo Naukkarisen mukaan esteet on järjestetty paikalle seurakunnan, kaupungin ja poliisin toimesta.

Naukkarinen kertoo STT:lle, että betoniesteet liittyvät liikennejärjestelyihin ja alueen liikenteen turvaamiseen. Hänen mukaansa esteet voivat liittyä myös kirkon alueella sunnuntaina olleeseen poliisioperaatioon, mutta tarkempaa tietoa hänellä asiasta ei ole. Työmatkalla oleva Naukkarinen kertoo kuulleensa esteistä vain puhelimitse.

Helsingin Sanomien saamien vinkkien mukaan eilinen operaatio johtui terrorismiin päin viittaavista vinkeistä. Poliisi nosti valmiustasoa, mutta ei tiedottanut operaation syystä, koska vinkin vakavuudesta ja paikkansapitävyydestä ei ollut tietoa.

HS:n mukaan vinkki liittyi turistikohteeseen.

Temppeliaukion kirkon alueella oli sunnuntaina näkyvä poliisioperaatio rikoksesta epäillyn henkilön tavoittamiseksi. Helsingin poliisi kertoi operaatiosta illalla vain sen, että epäiltyä ei tavoitettu.

Poliisilla oli etsinnässä järeä varustus maastoautoineen ja kuvauskoptereineen.

Vastaavanlaisia betoniesteitä on asennettu esimerkiksi estämään ajoneuvojen pääsyä alueelle.

Helsingin poliisista ei myöskään maanantaina kommentoitu STT:lle eilistä operaatiota tai betoniesteiden laittamista.

Kirkolle laitetuista esteistä uutisoi ensimmäisenä Helsingin Sanomat.

Temppeliaukion kirkko on yksi suosituimmista turistikohteista Helsingissä.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.