Mainos

HS selvitti yleisimmät automerkit postinumeroalueittain – mikä merkki hallitsee sinun naapurustoasi?

Ajavatko kaikki Helsingin Eirassa tai Espoon Westendissä asuvat kalliilla saksalaisilla autoilla? Entä missä Toyota on yleisin auto? Helsingin Sanomat selvitti asian postinumeroalueittain Trafin keräämästä ajoneuvodatasta.

Trafin mukaan pääkaupunkiseudulla on liikennekäyttöön rekisteröityjä henkilöautoja noin 421 000. Suosituimpia merkkejä ovat Volkswagen (noin 49 000 autoa), Toyota (n. 46 000 autoa) ja Volvo (n. 31 000 autoa).

HS:n tekemästä grafiikasta (artikkeli vain tilaajille) on nähtävissä, että Volkswagen on suosituin merkki suurimmassa osassa pääkaupunkiseudun postinumeroalueita. Se hallitsee myös Helsingin eteläistä kantakaupunkia lukuunottamatta Eiraa ja Kaartinkaupunkia, joissa BMW on ykkönen, sekä Punavuorta ja Katajanokkaa, jotka ovat Mersu-vyöhykettä.

Entäpä sitten se kuuluisa Westend? No Bemareillahan siellä enimmäkseen ajetaan. Seuraavaksi suosituimpia merkkejä westendiläisten keskuudessa ovat Volkswagen, Mercedes-Benz ja Audi.

Itse asiassa pääkaupunkiseudulta löytyy Trafin datan perusteella vain muutama postinumeroalue, joissa ykkösenä on jokin muu kuin Volkswagen, Toyota, Mercedes-Benz tai BMW. Vantaan Kaivokselassa suosituin auto on Volvo, ja Espoon keskuksessa Skoda.

HS:n artikkelin lopusta löytyvällä työkalulla voit katsoa minkä tahansa postinumeroalueen suosituimmat automerkit.

***

1:57

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.