HS: Presidentti Niinistön mukaan Navalnyin kiinniotolle ei ole perusteita ja hänet pitää päästää vapaaksi – "Olen avannut linjan Putinille"

Helsingin Sanomien mukaan presidentti Sauli Niinistö aikoo keskustella Venäjän johtavan oppositiovaikuttajan Aleksei Navalnyin tilanteesta seuraavassa puhelussa Venäjän presidentti Vladimir Putinin kanssa.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistön mukaan oppositiojohtaja Aleksei Navalnyin kiinnipitämiselle ei ole perusteita. 

– Navalnyin kiinni ottaminen pitää päättyä mahdollisimman äkkiä. Samalla on todettava, ettei ole mitään laillista aihetta pitää häntä edes kiinniotettuna, Niinistö sanoo Helsingin Sanomien haastattelussa.

Niinistö kertoo ymmärtäneensä, että harkinnassa on, pannaanko Navalnyille aiemmin tuomittu ehdollinen rangaistus täytäntöön. Syynä on se, että Navalnyi ei ollut maassa ehdollisen rangaistuksen aikana, sillä hän oli Saksassa hoidossa.

Niinistön mielestä perustetta rangaistukselle ei ole, sillä Venäjä antoi Navalnyin lähteä.

–Venäjän presidentti Vlamidir Putin ilmoitti myös minulle puhelimitse elokuussa, että hänen sallitaan lähteä. Kun hänet on nimenomaan presidentin luvalla ehdonalaisen aikana päästetty ulkomaille, niin miten se voi olla rike, jos hän palaa itse takaisin Venäjälle?

Niinistö on lähestynyt Putinia

Niinistön mukaan suuri kysymys liittyy myös Navalnyin tulevaan turvaan Venäjällä.

Niinistö kertoo lähestyneensä asian tiimoilta Putinia.

– Olen avannut linjan Putinille. Yleensä tästä avaamisesta menee jonkin aikaa ennen kuin itse puhelu saadaan aikaiseksi. On pyrkimys puhua myös tästä aiheesta.

Miten Putinin pitäisi hoitaa tilanne? UPI:n tutkija: "Näemmä myrkyttämällä"

2:54

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja