Koulut ja päiväkodit pysyvät auki pääsiäisen jälkeen – kunta-alan lakonuhka pääkaupunkiseudulla siirtyy toukokuun alkuun

Opettajat aloittivat lakon Turussa – näin lakko jatkuu, jos sopua ei synny 6:31
Opettajat aloittivat lakon Turussa 6. huhtikuuta – näin lakko jatkuu, jos sopua ei synny

Pääkaupunkiseudulle pääsiäisen jälkeen alkavaksi suunniteltu viikon mittainen lakko siirtyy kahdella viikolla. Kunta-alan palkansaajien lakon oli määrä alkaa tiistaina, nyt uusi päivämäärä on 3.5.

Julkisten ja hyvinvointialojen liitto (JHL) kertoo, että työministeri Tuula Haatainen (sd) on siirtänyt pääkaupunkiseudun kunta-alan lakkoa kahdella viikolla. 

Helsingin, Vantaan, Espoon ja Kauniaisten kaupunkeja koskeva lakko alkaisi 3. toukokuuta ja jatkuisi 9. toukokuuta asti, ellei sopua synny sitä ennen.

Lakon piirissä olisi noin 31 000 palkansaajaa. Muun muassa kouluihin, päiväkoteihin, kirjastoihin sekä sosiaali- ja terveyspalveluihin vaikuttava lakko toteutuu, mikäli sopua kunta-alan työehdoista ei löydy sitä ennen.

Kunta-alan palkansaajia koskevat työehtosopimukset umpeutuivat helmikuun lopussa, jolloin myös neuvottelut keskeytyivät. Sopimukset koskevat kaikkiaan yli 400 000 kunta-alan palkansaajaa.

Lue myös:

    Uusimmat