HS: Luvattomat kulkijat asettuivat asumaan kerrostalon kellariin – asensivat seinälle televisionkin: Sitten syttyi tulipalo

Helsingin Sanomat kertoo luvattomien kulkijoiden asettuneen asumaankellaritiloihin Helsingin seudun opiskelija-asuntosäätiön Hoasin kerrostalossa Vallilassa. Kuukausia jatkuneet ongelmat kärjistyivät talossa marraskuun alussa syttyneeseen tulipaloon, jossa tuhoutui pyykkitupa.

HS:n haastattelemat asukkaat kuvailevat asunnoksi muuttunutta varastoa ”aikamoiseksi taistelutantereeksi”. Kellarin verkkovarastoihin on murtauduttu useita kertoja ja tilaan on kytketty jopa televisio seinään. Asukas kertookin lehdelle, että varastotilojen käyttöä vältetään, mikä luo lisähaasteita ahtaissa soluasunnoissa asuville.

Asukkaat kommentoivat, että taloyhtiössä on ollut jo pitkään ongelmia lukkojen huonon kunnon takia. Ulko-ovia ei ole meinannut saada kiinni, mutta toisaalta ihmisiä on jäänyt myös lukkojen taakse jumiin esimerkiksi pihan roskakatoksiin.

Hoasin toimitusjohtaja Matti Tarhio pahoittelee tilannetta lehden haastattelussa. Hänen mukaansa ongelmat johtuvat yhden asukkaan toiminnasta. Nyt alueella on lisätty vartiointia ja myös lukkojen kunto ollaan korjaamassa.

Lue myös:

    Uusimmat