HS julkaisi lisää Brother Christmasin viestejä: Huorittelua ja rasistista kieltä

Uusissa Helsingin Sanomien julkaisemissa viesteissä Brother Christmas haukkuu tummaihoisia ja huorittelee toista hyväntekijää. Aiemmin julkaistuissa viesteissä hän oli käyttänyt cp-vammaisista halventavaa nimitystä ja kertonut keräävänsä rahaa ennen kaikkea itselleen. Brother Christmas puolustautuu toteamalla, että viesteissä on myös huumoria mukana. 

Brother Christmas -hyväntekijänä esiintyvä Ari Koponen on saanut paljon julkisuutta sen jälkeen, kun Helsingin Sanomat julkaisi eilen artikkelin rahankäyttöön liittyvistä epäselvyyksistä.

Helsingin Sanomat julkaisi artikkelissaan viestin, jossa Koponen selittää hyväntekijäbrändiään ystävälleen. Viestissä mies sanoo halunneensa kerätä rahoja ensisijaisesti itselleen.

– Vai sit joku keräys mut siin vähä vaarana se rehellisyys sit ku itelle täs kumminki kouttaa kerätä eikä millekkää separeille ;), Koponen päättää viestinsä.

Separi on halventava nimitys cp-vammaiselle. Koponen pyysi julkisesti anteeksi kommenttiaan.

Nyt Helsingin Sanomat on julkaissut lisää Koposen lähettämiä viestejä. Yhdessä hän kommentoi MV-lehden julkaisemaa kuvaa tummaihoisesta miehestä ja haukkuu tämän vanhempia neekeriksi.

Toisessa viestissä Koponen haukkuu toimittajaa ja juontajaa Sanna Kiiskeä, joka on mukana hyväntekeväisyystoiminnassa. Koposen ystävä sanoo Kiisken yrittävän matkia Koposta, johon Koponen vastaa kutsumalla Kiiskeä ”vitu huoraksi.”

– Ei kaikki ole aina sellaista, että kirjoitetaan kirjakielellä. Kyllä sellaista huumoriakin löytyy viesteistä, Koponen puolustautui Helsingin Sanomille.

Lue myös:

    Uusimmat