HPK toi kitkerän maun Tappara-pomon jäähyväisille – tähtihyökkääjän loukkaantuminen synkisti iltaa entisestään

HPK nousi lauantaina jääkiekkoliigassa kolmen maalin takaa 4–3-jatkoaikavoittoon Tapparan vieraana. Ne olivat vieraille isot kaksi pistettä, mutta Tapparan kannalta merkittävintä oli vuodenvaihteessa työnsä jättävän toimitusjohtaja Mikko Leinosen eläköitymisjuhlat.

Juhlia oli 25 minuuttia ennen ottelua ja yli kymmenen minuuttia vielä jatkoajalle venyneen ottelun jälkeenkin.

– Oli tyylikkäät juhlat. Paljon hyviä asioita. Hyvin tapparamainen näytelmä, Leinonen tiivisti illan.

Hän oli Tapparan toimitusjohtajana 1993–96 ja vuodesta 1999 lähtien. Suuren osan ajasta Tapparaa on valmentanut Jukka Rautakorpi.

– Joukkue oli tänään vahvassa tunnetilassa Mikin takia. Yhteistyömme alkoi vuonna 1995, ja paljon on tapahtunut vuosien aikana, Rautakorpi sanoi.

Leinonen sai kiitokset ja terveiset monelta taholta.

– Oli hienoa nähdä että ihmiset arvostavat ja muistavat, Leinonen sanoi.

Tappara johti ottelua jo 3–0. Kolmannen maalin jälkeen Rasmus Reijola korvasi HPK:n maalilla Joona Voutilaisen. Se oli jo kolmas kerta tällä kaudella. Nyt tuli hieno voitto.

– Saimme toisessa erässä tunnetta mukaan, sitten maalit ja Reijola otti tärkeät kopit, tiivisti HPK:n päävalmentaja Antti Pennanen.

Tappara menetti jo viidennellä minuutilla keskushyökkääjä Patrik Virran. Hän loukkaantui Tommi Tikan lyötyä häntä poikittaisella mailalla. Jäähyä ei tuomittu.

Jo neljännen kerran peräkkäin Hakametsässä oli yli 6  000 katsojaa liigaottelussa: jääkiekkoilu kiinnostaa kiekkoperinteiden läpitunkemassa kaupungissa.