HPK liihotteli neljänteen peräkkäiseen voittoon

Jääkiekon SM-liigassa HPK lensi jo viime viikon pilvissä, kun se kaatoi niin Kärpät, Pelicansin kuin HIFK:n.

Tiistaina HPK otti neljännen peräkkäisen voittonsa, kun se kaatoi Tapparan Tampereella maalein 3-1.

Melkoisesti uusitulla hyökkäyskalustolla otteluun lähteneelle kotijoukkueelle tappio oli viides peräkkäinen.

- Emme päässeet ensimmäisessä erässä oikein liikkeelle, mutta mitä pidemmälle peli eteni, niin mekin pääsimme paremmin ja paremmin peliin kiinni, HPK:n päävalmentaja Harri Rindell arvioi.

Tapparan päävalmentajan Sami Hirvosen mukaan tappioputki on nakertanut itseluottamusta ja malttia.

- Lähdimme (malttamattomasti) ratkaisemaan ottelua toisessa erässä ja hyökkäsimme viidellä syvälle. Ja sitten hups! Kyllä kaveri sellaisesta paikasta tekee vastahyökkäyksellä maalin (1-2), Hirvonen kuvaili ottelun ratkaisuhetkiä.

HPK:n voiton pohjustivat sentterit Ville Viitaluoma (1+1) ja Arsi Piispanen (0+1). Tapparan Steven Guolla, 37, pelasi tiistaina kauden ensimmäisen liigaottelunsa tällä kaudella. HPK:n riveissä A-juniori-ikäinen Teemu Rautiainen pelasi uransa ensimmäisen SM-liigakamppailun.

Tappara-HPK 1-3 (1-0, 0-2, 0-1)

1. erä: 19.43 Juha Leimu (Jouni Virpiö-Antti Kangasniemi) 1-0.

Jäähyt: 9.19 Leimu T 2 min, 11.25 Jani Honkanen T 2 min.

2. erä: 22.54 Santeri Alatalo (Ville Viitaluoma) 1-1, 37.36 Joona Karevaara (Arsi Piispanen-Janne Kolehmainen) 1-2.

Jäähyt: 23.44 Stephen Guolla T 2 min, 28.20 Armands Berzins H 2 min, 29.47 Piispanen H 2 min, 31.02 Tuomas Vänttinen T 2 min, 38.32 Tuukka Pulliainen H 2 min.

3. erä: 54.42 Viitaluoma 1-3.

Jäähyt: 47.55 Kaspars Saulietis H 2 min.

Jäähyt yhteensä: Tappara 4x2 min=8 min, HPK 4x2 min=8 min.

Torjunnat: Harri Säteri T 13+7+13=33 poissa 58.30-60.00, Teemu Lassila H 8+14+14=36.

Tuomarit: Jussi Leppänen-Tero Toivola (Sami Laaksonen-Erkki Mikkonen).

Yleisöä: 4772.