HPK jysäytti jättihankinnan: Petri Kontiola palaa SM-liigaan!

Jääkiekon SM-liigassa pelaava Hämeenlinnan Pallokerho on tehnyt yksivuotisen sopimuksen hyökkääjä Petri Kontiolan kanssa.

Kontiola pelasi viime kaudella KHL-seura Jokereissa, jossa hän teki 61 ottelussa tehot 11+24. Suomessa Kontiola on edustanut aiemmin Jokereiden lisäksi Tampereen Tapparaa. Hän pelasi SM-liigaa Tapparassa viimeksi kaudella 2006-07, jolloin hän teki 51 peliin 47 tehopistettä.

Sen jälkeen kaksi kautta Pohjois-Amerikassa ja 11 kautta KHL:ssä pelannut Kontiola liittyy HPK:n joukkueeseen 31. elokuuta. Liigakauden on määrä alkaa lokakuun ensimmäisenä päivänä HPK:n ja Kärppien välisellä ottelulla.

– Petri on pelaaja, joka on parhaimmillaan juuri silloin, kun on pakko olla hyvä ja hän pystyy kantamaan vastuuta tärkeillä hetkillä. Hän tuo peliimme Suomen kärkilaatua molempiin suuntiin pelatessa ja nimenomaan niissä hetkissä, kun joukkue sitä tarvitsee. Hyökkäyspeliin Petri tuo tarvittavan pelikäsityksen sekä kiekollisen osaamisen, jotta saamme hyökkäyspeliämme kehitettyä tehokkaammaksi, HPK:n urheilujohtaja Mika Toivola sanoo HPK:n tiedotteessa.

Kontiola on saavuttanut urallaan kaksi MM-hopeaa ja olympiapronssia. Suomen mestaruus taitavalta keskushyökkääjältä vielä puuttuu.

– Viime kauden jälkeen päätin, että en halua enää lähteä ulkomaille pelaamaan. Poikkeustilan vuoksi olen odottanut hieman pidempään pelipaikan kanssa. Nyt on oikea aika liittyä joukkueen mukaan, kun nähtävissä on, että kausi päästään aloittamaan. Kun oli selvää, että pääsemme HPK:n kanssa sopimukseen, päätös oli helppo ja virtaa tuli heti lisää. Todella innoissani tulen takaisin Liigaan, Kontiola kertoo.

Toivolan mukaan Kontiola on HPK:n viimeinen hyökkäyskiinnitys tällä erää. Sen sijaan haussa on vahvistus puolustukseen. 

– Joukkue tarvitsee seuraavaksi hyvin liikkuvan puolustajan, joka pystyy pelaamaan isot minuutit, ottamaan vastuuta alivoimalla ja puolustamaan omaa maalia, Toivola linjaa.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja