Mainos

Höyryäviä hetkiä

Nauti lämmikettä kylminä iltoina.

Tässä Helmessä sunnuntaina 18.11.2001 Becherovkasta valmistettavan glögin ohje:

Becherovkaglögi

8 cl Glögimehua
8 cl Hehkuviiniä
2 cl Becherovkaa

Lämmitä glögimehu ja hehkuviini varovasti kattilassa, älä keitä ja lisää Becherovka.

Alkoholiton vaihtoehto:

Viinimarjaglögi

1 l vahvaa mustaherukkamehua
2 kanelitankoa
1 rkl kardemumman siemeniä
muutama pala pomeranssin kuorta
muutama kokonainen neilikka

Kuumenna mehua ja mausteita teräskattilassa. Anna mehun jäähtyä kattilassa peitettynä yön yli. Tarjoile rusinoiden ja manteleiden kanssa.

Omenainen glögi

1 l omenamehua
1 sitruunan mehu
3 rkl hunajaa
tähtianiksia tai kardemumman siemeniä
1 tl raastettua inkivääriä
2 kanelitankoa
3 tl vaniljasokeria
Pinnalle: kuivattuja omenarenkaita tai sitrusviipale

Mittaa kaikki aineet teräskattilaan kuumenna ja anna jäähtyä kattilassa peitettynä yön yli. Siivilöi seuraavana päivänä ja kuumenna glögi uudelleen ennen tarjoilua. Tarjoile kuivatuilla omenarenkailla tai sitrusviipaleilla koristeltuna.

Mainos

Lisää aiheesta
    Mainos

    Suosituimmat videot

    Mainos

    Uusimmat

    Mainos
    Mainos
     

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.