Mainos

Hovioikeus kovensi Aarnion tuomiota – kolme vuotta vankeutta

1:56

Helsingin hovioikeus kovensi Jari Aarnion rangaistusta Trevoc-haarassa. Hovi langetti Aarniolle kolme vuotta vankeutta.

Kesäkuussa 2015 Helsingin käräjäoikeus oli antanut Aarniolle 1 v 8 kk ehdotonta vankeutta.

Hovioikeudessa kaikki syyttäjien rangaistusvaatimukset menivät läpi. Hovioikeus luki Aarnion syyksi törkeän virkaaseman väärinkäyttämisen lisäksi myös törkeän petoksen ja törkeän lahjuksen ottamisen.

Myös Trevocin omistajien tuomiot kovenivat. Pasi Patama tuomittiin vankeuteen kahdeksi vuodeksi ja toinen omistaja Jouni Viitanen sai 1 v 6 kk. 

Molemmat langetettiin ehdottomina. - Rikoksen vakavuus ja rikoksesta ilmenevä tekijän syyllisyys edellyttävät edellyttävät vankeusrangaistuksen tuomitsemista ehdottomana, hovioikeus lausui.

Katsomo-video ei ole saatavilla

Kaksi haaraa

Huumepoliisin ex-päällikön rikosvyyhti jaettiin kahteen oikeudenkäyntiin: Trevoc-juttuun ja huumehaaraan.

Trevoc on edennyt nopeammin ja nyt siitä saatiin jo hovioikeuden päätös. Huumehaarasta Helsingin käräjäoikeus antaa päätöksen 1. marraskuuta.

Hovioikeuden mukaan Aarnio oli esteellinen valmistellessaan Helsingin poliisilaitoksella rikosylikomisarion virassa laitehankintoja Trevoc Oy:ltä. Samaan aikaan hänellä oli yrityksessä taloudellinen intressi. 

Hovi katsoi, että Helsingin poliisia ja suojelupoliisia oli erehdytetty laitehankinnoissa. 

- Trevoc Oy:n toimittamat teknisiltä ominaisuuksiltaan sinänsä moiteettomat seurantalaitteet eivät soveltuneet poliisin salaiseen tiedonhankintaan, kun Trevoc Oy:n omistusjärjestelyt olivat salattuja ja järjestelyissä oli mukana United Brotherhood-järjestöön kuulunut Keijo Vilhunen, hovioikeus lausui. 

Hovioikeuden hyväksyi myös lahjussyytteet. 

- Pataman ja Viitasen katsottiin antaneen Aarniolle tai hänen edustamalleen muulle taholle Trevoc Oy:n osakkeiden omistukseen liittyneen taloudellisen edun, joka oli määrältään huomattava. Edulla pyrittiin tai se oli ainakin omiaan vaikuttamaan Aarnion toimintaan rikosylikomisarion virassa ja etu katsottiin annetuksi Aarnion toiminnasta johtuen, hovi totesi.

Katsomo-video ei ole saatavilla

Katsomo-video ei ole saatavilla

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.