Homeopaatti kumosi aiemman diagnoosin − lapsi parantui

Päivi kuunteli sydän raastaen, kun hänen pieni tyttärensä kakoi sitkeän yskän kourissa yöt läpeensä. Lääkärin tuomio oli yksiselitteinen: allerginen astma, joka ei parane koskaan. Mutta toisin kävi.

Päivi muistaa yhä elävästi raastavan huolen tyttärensä puolesta. Elisa oli neljä vuotta, kun allergiaoireet alkoivat. Kevään siitepölyaika laukaisi pikkutytölle massiivisen limanerityksen ja yskän, joka ei tahtonut loppua.

Äiti kuunteli sydän särkien vierestä, kun tyttö kakoi yskänpuuskien kourissa läpi yöt läpeensä. Päivisin ennen niin liikkuvainen lapsi oli silminnähden nuutunut.

− Hiihtokilpailuissa häntä itketti, kun ensin meni hyvin, ja yhtäkkiä hän oli tukehtua siihen paikkaan.

Päivi kiikutti tytärtään lääkäriltä toiselle. Yksi heistä epäili, että kyseessä on allergia. Lääkearsenaali alkoi vähitellen kasvaa.

− Elisalle määrättiin kortisoni- ja antibioottikuureja peräjälkeen, mutta ne eivät auttaneet ollenkaan. Välillä lääkäri ei katsonut edes silmiin, antoi vain kauhean läjän reseptejä. Lopulta kävi ilmi, että Elisa on astmaatikko ja tulee olemaan loppuelämänsä, Päivi huokaa.

Farmaseutin sanat pysäyttivät

Kevääseen 1997 mennessä tilanne oli paisunut mahdottomaksi. Elisa söi kourakaupalla lääkkeitä, mutta astmaoireet pysyivät ennallaan. Lisäksi lähes vuoden jatkunut kortisonikuuri aiheutti voimakasta turvotusta.

Tämä ei voi olla oikea tie, en halua myrkyttää lastani, Päivi tuskaili.

− Menin taas kerran apteekkiin, kun farmaseutti sanoi, että voiko tämä olla totta: näin pieni tyttö ja näin paljon lääkkeitä.

Päivi havahtui farmaseutin sanoihin. Lapsihan on kuin linnunpoikanen, joka ottaa suu auki lääkkeet, mitä hänelle tarjotaan.

Elisan oli määrä aloittaa koulu syksyllä. Apua täytyy löytyä jostain muualta!

Homeopaatin uusi diagnoosi

Hädän keskellä Päivin mieleen juolahti taannoinen kommentti lääkäri-homeopaatista, joka pystyisi kenties auttamaan. Ja kuin ihmeen kautta eteen ilmestyi lehtiartikkeli, joka käsitteli aihetta tarkemmin.

Homeopatia oli Päiville hoitomuotona vieras, mutta hän oli jo tehnyt päätöksensä. Tätä kokeilemme!

− Muistan yhä ensimmäisen käynnin Liisa Sulkakosken vastaanotolla kuin eilisen päivän. Hän otti Elisan syliin ja kyseli kaikkea mahdollista tämän elämästä. Yhtäkkiä joku oikeasti kuunteli.

Tunnin kestäneen keskustelun päätteeksi Elisa sai täysin uudenlaisen diagnoosin. Ongelmat johtuivat kalkkitasapainohäiriöstä. Kalkki ei imeytynyt tytön elimistöön.

Lääkäri määräsi Elisalle homeopaattisen lääkityksen ja kehotti jättämään astma- ja kortisonilääkkeet pikkuhiljaa pois.

− Keskustelun lopuksi hän sanoi, että Elisasta tulee 99 prosentin varmuudella täysin terve. Se oli taivaallinen tieto minulle äitinä, joka oli vielä neljä kuukautta aiemmin kuullut, että tyttö tulee syömään loppuikänsä astmalääkkeitä.

Muutos kahdessa kuukaudessa

Sekä Päivi että Elisa muistavat yhä taianomaisen tunnelman, joka väreili ilmassa vastaanoton jälkeen. Vain moottoritien kohina rikkoi hiljaisuuden, kun kaksikko ajoi kohti kotia.

− Katsoin Elisaa ja kysyin, että mitä luulet, oliko hän enkeli vai ihminen? Elisa sanoi, että taisi olla enkeli.

Kaksi kuukautta homeopaattisen lääkityksen aloittamisesta Elisa oli täysin terve. Valtava limayskä katosi, astmaoireet loppuivat ja turvotus laski.

− Elisa meni lääkkeistä suppuun kuin kukka. Kun ne jätettiin pois, hän avautui lääkehuurun alta. Hänestä tuli taas valoisa ja iloinen tyttö, joka meni syksyllä täysin terveenä kouluun, Päivi kertoo yhä hämmästyneenä muutoksesta.

Siivet kantavat

Elisasta on kasvanut 20-vuotias elämäniloinen nuori nainen, joka urheilee ja opiskelee täysillä. Murrosiässä oireet yrittivät hivuttautua takaisin. Sulkakoski totesi, että tämä on tyypillistä, ja määräsi uuden kahden viikon kuurin. Elisa toipui nopeasti.

Päivin silmissä lääkäri-homeopaatti on yhä enkeli, joka antoi tyttärelle siivet.

− Olen valtavan kiitollinen siitä, että löysin Elisalle oikean avun. Samalla on surullista, että moni epäilee niin valtavasti homeopatiaa, Päivi sanoo.

Homeopaattiset valmisteet ovat sittemmin jääneet perheen lääkekaappiin pysyvästi. Oksennustaudit ja flunssat talttuvat nopeasti pienellä valkoisella pillerillä.

− Lääkärissä olemme käyneet todella vähän. Homeopatia laittaa kehon tasapainoon. Se on helppoa, kun vähän pääsee hommaan sisälle.

Kuvat: Colourbox.com

Studio55.fi/Jenni Kokkonen


Onko sinulla tarina kerrottavanasi?

Studio55.fi etsii jatkuvasti mielenkiintoisia tarinoita netissä kerrottavakseen ja kannustukseksi muille vaikeassa elämäntilanteessa eläville. Oletko selvinnyt vaikeasta sairaudesta tai onko tuttavallasi takanaan aivan huikea elämä eriskummallisine sattumuksineen? Myös pienempien ja suurempien järjestöjen teot ja muiden hyväksi toimivat aktiiviset ihmiset kiinnostavat meitä.

Ota meihin yhteyttä, niin ehkä kerromme Studio55:läisille juuri sinun selviytymistarinasi. Lähetä tarinasi lomakkeen kautta tai sähköpostilla osoitteeseen studio55(at)mtv3.fi. Korvaathan osoitekentässä (at)-kohdan @-merkillä.

Lue myös:

    Uusimmat