Mainos

Hollywood-näyttelijän perhe haastaa Fiat Chryslerin oikeuteen – huoltokutsu tuli postissa vasta kuoleman jälkeen

Muun muassa Star Trekin tuoreemman sukupolven elokuvista tutun Anton Yelchinin vanhemmat haastavat Fiat Chrysler -autofirman oikeuteen poikansa kuoleman takia.

Anton Yelchin, 27, menehtyi kesäkuun 19. päivänä puristuttuaan auton ja aidan väliin, kun hänen ajamansa vuosimallin 2015 Jeep Grand Cherokee liukui kotipihalla hänen päälleen.

Yelchinin vanhemmat Irina ja Viktor haastavat nyt Fiat Chryslerin oikeuteen perusteinaan kuolemaan johtanut huolimattomuus ja tuotevastuu autosta. Haaste toimitettiin Los Angelesin piirikunnan ylioikeuteen tiistaina.

Haasteen uskotaan olevan ensimmäinen kuolemaan liittyvä tapaus kaikkiaan 1,1 miljoonaa autoa koskevasta viasta. Fiat Chryslerin autojen on todettu lähtevän liukumaan itsestään kuljettajan poistuttua autosta.

Onnettomuus tapahtui Yelchinin pihalla jyrkässä kohdassa, kun auto lähti vierimään takaperin ja näyttelijä puristui auton työntämänä tiiliseinää ja aitaa vasten. Yelchinin auto kuului vian takia huoltoon kutsuttujen yksilöiden piiriin.

Haasteen mukana toimitettu 18-sivuinen materiaali keskittyy erityisesti vaihteenvalitsimen suunnitteluun, ja sen "puutteellisuuteen". Vaihdekepin väitetään haasteen mukaan olleen syyllinen lukuisiin samanlaisiin onnettomuuksiin.

Perhettä edustava lakimies Gary Dordick kertoo, että takaisinkutsusta kertova kirje saapui Yelchinille kirjeitse seitsemän päivää kuoleman jälkeen.

Anton Yelchinin nimellä saapunut kirje kertoi, että "autonne saattaa liukua itsestään, vahingoittaa teitä, kanssamatkustajianne tai ohikulkijoita – jos moottori on päällä, käsijarru ei ole päällä ja vaihdevalitsin ei ole parkki-asennossa".

Dordickin mukaan Yelchin olisi poistunut kesäkuun 19. päivän iltana autosta hakemaan jotakin kotiinsa unohtamaansa asiaa ja luullut parkkeeranneensa auton asianmukaisesti.

Yelchinin vanhemmat ovat entisen Neuvostoliiton ajan kuuluisia taitoluistelijoita, jotka tätä nykyä asuvat Yhdysvalloissa. Anton Yelchin syntyi suomalaisille tutussa Pietarin kaupungissa vuonna 1989.

– Uskomattoman suuresta surustamme huolimatta päätimme tulla paikalle siksi, ettei yksikään toinen perhe kokisi vastaavaa tragediaa, Viktor Yelchin totesi lehdistötilaisuudessa.

– Hän (Anton) oli erityinen, mutta nyt hänestä voi tulla todella erityinen, koska hänen kuolemansa voi pelastaa jonkun hengen.

Fiat Chryslerin lausunnossa todetaan, että haastetta ei ole toimitettu heille, eikä kommentteja tästä syystä anneta. Samalla yhtiö lähetti sympatiansa Yelchinin perheelle traagisen menetyksen johdosta.

Yhdysvaltain tieturvallisuudesta vastaava viranomainen (NHTSA) on todennut, että kyseessä oleva vaihteenvalitsin on selvästi turvallisuusriski ja se on aiheuttanu satoja kolareita ja kymmeniä loukkaantumisia.

Kaikkiaan vian on todettu olevan yhteydessä 68 vammaan, 266 kolariin ja 308 tehtyyn ilmoitukseen irtaimen tai omaisuuden rikkoutumisesta.

Fiat Chrysler ilmoitti kesäkuussa, että vika korjataan ohjelmistopäivityksellä.

Lähde: Reuters

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.