Hollywood-kyltti saamassa kasvojenkohotuksen: Maalia kuluu melkoinen määrä

Yhdysvaltain länsirannikolla sijaitseva ikoninen Hollywood-kyltti on menossa remonttiin ensi viikosta alkaen, kertoo kylttiä ylläpitävä rahasto.

Los Angelesissa vierailevien elokuvafanien vakiokohteeksi muodostunut, kukkuloilta kaupunkia tarkkaileva kyltti täyttää ensi vuonna sata vuotta. Yhdeksänkirjaiminen ja 14 metriä korkea maamerkki on saamassa juhlavuotensa kunniaksi uuden maalipinnan.

Kyltin ehostamiseen kerrotaan menevän liki 1 500 litraa maalia ja pohjamaalia. Työt alkavat maanantaina muun muassa kirjainten pesemisellä.

Alkujaan kiinteistöprojektin mainokseksi rakennetussa kyltissä luki Hollywoodland. Viimeiset neljä kirjainta poistettiin kuitenkin vuonna 1949, kun kaupungin elokuvateollisuus oli siirtymässä uuteen kultakauteen.

Hollywoodin yllä seisovaa kylttiä on korjattu useaan otteeseen vuosikymmenten aikana, ja vuonna 1978 se rakennettiin jopa uudelleen. Viimeksi kirjaimet saivat uuden maalipinnan vuonna 2012.

Tuoreimman kasvojenkohotuksen arvioidaan kestävän noin kahdeksan viikkoa, ja urakan odotetaan valmistuvan marraskuun alussa.

8:52
Miten Hollywood valloitetaan - Max Seeck

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja