Hollannissa raivostuttiin EM-välierän tuomiosta – nyt puhuu rikkeen tehnyt pelaaja

Englanti eteni dramaattisesti EM-finaaliin – pilkkutuomio puhutti 4:01
Englanti eteni EM-finaaliin – kiistanalainen pilkkutuomio puhutti.

Englannin tasoitusmaaliin sen 2–1-voittoon päättyneessä jalkapallon EM-välierässä johtanut rangaistuspotkutuomio ei käynyt järkeen Hollannin päävalmentajalla Ronald Koemanilla, mutta rikkeen tehnyt Denzel Dumfries myönsi virheensä.

Hollanti karkasi 1–0-johtoon Xavi Simonsin upealla osumalla jo keskiviikon ottelun seitsemännellä minuutilla, mutta Englanti nousi vain 11 minuuttia myöhemmin tasoihin Harry Kanen rangaistuspotkumaalilla.

Ottelun erotuomari Felix Zwayer, johon kohdistui ennen ottelua erityinen huomio hänen aiemmasta historiastaan Englannin tähden Jude Bellinghamin kanssa, ei nähnyt välittömästi rikettä Hollannin puolustajan Denzel Dumfriesin toiminnassa, mutta videotarkistuksessa Zwayer muutti mieltään. Dumfriesin katsottiin tulleen Kanen laukausta estäessään nappulat edellä tämän jaloille, joten pallo vietiin pilkulle.

Kane upotti pallon maaliin ja nosti Englannin tasoihin. Ottelu ratkesi varsinaisen peliajan viimeisen minuutin osumaan, jolla vaihtomies Ollie Watkins lähetti Englannin toista kertaa peräkkäin EM-finaaliin.

Hollannin päävalmentaja Ronald Koeman oli äärimmäisen pettynyt varsinkin 1–1-tasoitukseen johtaneeseen tuomioon.

– Minun mielestäni siitä ei olisi pitänyt tulla rangaistuspotkua. Hän (Dumfries) potkaisi palloa, ja kengät osuivat yhteen, Koeman kommentoi BBC:n mukaan.

– Minusta emme pysty pelaamaan kunnon jalkapalloa ja se johtuu VAR:ista. Se todella rikkoo jalkapallon, kokenut luotsi jyrisi.

Myös joukkueen kapteeni Virgil van Dijk antoi ottelun jälkeen katkeria lausuntoja tuomari Zwayersista.

Hollannin entinen maajoukkuetähti Pierre van Hooijdonk oli NOS-kanavan studiossa yhtä lailla turhautunut.

– Erotuomari ja VAR kuuluvat mustalle listalle. Tämä on kauheaa, van Hooijdonk tokaisi.

Rangaistuspotkun aiheuttanut Denzel Dumfries kuitenkin myönsi saman kanavan haastattelussa, että hän pelkäsi pilkkutuomiota heti osuttuaan napeilla Kanen jalkaan.

– Halusin vain estää laukauksen, joten löin jalkani väliin. Siinä oli kontakti. Se oli todella harmillista, ja otan täyden vastuun siitä, mutta ei tuollaista tee tarkoituksella, Dumfries kommentoi.

 

Lue myös:

    Uusimmat