Jopa britit hämillään Englannin kyseenalaisesta pilkusta – Hollannin tähti paljasti tuomarin oudon tempun

Englanti eteni dramaattisesti EM-finaaliin – pilkkutuomio puhutti 4:01
Englanti eteni EM-finaaliin – kiistanalainen pilkkutuomio puhutti.

Englanti eteni jalkapallon EM-kisoissa finaaliin, kun se kaatoi keskiviikon välieräottelussa Hollannin 2–1. Jo ottelun aikana nähtiin tunnekuohuntaa, kun Englanti sai hyvin kyseenalaisen rangaistuspotkun. Tunteet kävivät kuumina myös taiston jälkeen.

Englannin ja Hollannin ottelun kuohuttava tilanne nähtiin avauspuoliajalla, kun Hollanti johti peliä Xavi Simonsin osumalla 1–0. Englannille tuomittiin rangaistuspotku, kun Hollannin laitapuolustaja Denzel Dumfries osui jalallaan Englannin kapteeniin Harry Kaneen tämän maalintekoyrityksen jälkeen.

Ottelun päätuomari Felix Zwayer tarkisti tilanteen videolta. Hän tuomitsi rangaistuspotkun.

Tilanteessa kovia kokenut Kane upotti lopulta pilkun sisään.

Juttu jatkuu kuvien alla.

Tuomariston ratkaisu herätti porinaa jo ottelun aikana.

– Ei tuosta pitäisi antaa koskaan pilkkua. En voi uskoa, että tuomari käskettiin katsomaan tilanne videolta. Enkä voi uskoa, että hän antoi sen (pilkun), Mestarien liigan voittaja ja nykyinen TV-asiantuntija Jamie Carragher totesi Telegraphille.

– Olen hämmästynyt, jos tuosta annetaan pilkku, Englannin entinen maajoukkuepelaaja Lee Dixon totesi jo sillä hetkellä, kun tuomiota perattiin vielä videolta.

ITV:n tuomariasiantuntija Christina Unkel myönsi yllättyneensä ratkaisusta.

– Jos tuota katsoo puolustajan näkökulmasta, hänen on pakko tavoitella palloa. He molemmat tavoittelivat ja kyse oli ihan millisekunneista. Minusta tuo ei ollut pilkku, Unkel totesi.

Dumfries osui Kanen jalkaan vasta sen jälkeen, kun Kane oli saanut ammuttua laukauksensa.

Ottelun jälkeen Hollannin tähtipelaaja ja joukkueensa kapteeni Virgil van Dijk teki sangen karun paljastuksen.

– En tiedä, että pitäisikö minun hirveästi sanoa tästä yhtään mitään. Puhuin kuitenkin tästä hollantilaiselle medialle. Minusta se kertoo paljon, että tuomari poistui kentältä hyvin nopeasti pelin päättymisen jälkeen, van Dijk aloitti beIN Sportsin haastattelussa, jatkaen:

– En ehtinyt edes kätellä häntä. Noh, ei voi mitään, peli on ohi, hävisimme. Joidenkin tilanteiden olisi pitänyt kääntyä meidän suuntaamme, mutta ne eivät kääntyneet, Liverpoolin tähtitoppari murahti.

Van Dijk harmitteli myös sitä, miten tuomarit eivät avaa rajuja päätöksiään TV-kameroille ja medialle pelien jälkeen.

– Meidän pelaajien pitää tehdä kuitenkin noin, jos teemme jotain virheitä. Ehkä minun ei pitäisi puhua muista ja ehkä meidän pitäisi vain katsoa peiliin, van Dijk päätti.

Englanti kohtaa sunnuntain EM-finaalissa Espanjan.

Lue myös:

    Uusimmat