HJK nousi sarjakärkeen Veikkausliigassa – Ilveksen 18-vuotias debytantti säväytti tappiosta huolimatta: ”Hänellä on mahdollisuuksia vaikka mihin”

HJK nappasi kolme pistettä Ilvestä vastaan, kun se kukisti tupsukorvat Töölössä lukemin 2–0.

Klubi nousi hyökkääjä Tim Väyrysen ja täksi kaudeksi seuraan hankitun hyökkäävän keskikenttäpelaajan Ferhan Hasanin osumilla voittoon ja sarjakärkeen Veikkausliigassa.

Väyrysen maali syntyi 24. minuutilla, kun Ilveksen puolustus ei onnistunut siivoamaan pomppivaa palloa väljemmille vesille maalinsa edestä. Terävimpänä tilanteessa ollut Väyrynen puski sen lähietäisyydeltä ja helposti maaliin.

Ilveksen maalilla muuten mainiosti torjunut Veikkausliiga-debytantti Matias Riikonen, 18, ei ehtinyt Väyrysen puskun eteen. Ilman Riikosen torjuntoja lauantaina lukemat olisivat voineet olla rutkasti rumemmat.

– Hän pelasi tosi hyvän pelin. Onnittelut debyytistä. Jos hän jatkaa samaan malliin, hänellä on mahdollisuuksia vaikka mihin, Väyrynen kehui Ruudun haastattelussa.

Hasanin maali tuli ottelun lopussa Riku Riskin ja Nikolai Alhon hienosta esityöstä. Alho keskitti ja pohjoismakedonialainen pääsi vapaasti puskemaan Ilveksen rangaistusalueen keskeltä. Maali oli Hasanin ensimmäinen HJK:n nutussa.

HJK nousi voitollaan 12 pisteeseen ja Veikkausliigan kärkipaikalle. Ilves jatkaa neljäntenä. Tamperelaisilla on kasassa kahdeksan pistettä kuuden ottelun jälkeen.

Lue myös:

    Uusimmat