Ilman uutta päävalmentajaansa Jonathan Johanssonia pelannut TPS hävisi jälleen – kriisiseuran synkkä tappioputki jo viisi ottelua

Päävalmentajansa Tommi Pikkaraisen sivuun heikon kauden alun vuoksi laittanut TPS sortui virheisiin jälleen lauantaina FC Lahtea vastaan. Joukkue on hävinnyt kaikki viisi otteluaan Veikkausliigassa.

Uudeksi päävalmentajaksi seuraan palkattu maajoukkuelegenda Jonathan Johansson oli vielä lauantaina sivussa ja astuu uuteen rooliinsa heti ensi viikon alussa maanantaina.

FC Lahtea vastaan valmentajavaihdos ei vielä siis näkynyt, kun kakkosvalmentaja Joonas Laurikainen oli vetovastuussa. TPS hävisi ottelun 1–3.

TPS sortui kapteenin Sami Rähmösen mukaan virheestä toiseen ja antoi FC Lahdelle luvattoman paljon tilaa puolustuskolmanneksellaan.

– Paljon oli hyvää tänään, mutta paljon on vielä tekemistäkin, Rähmönen huokaili Ruudun haastattelussa ottelun jälkeen.

Rähmönen kommentoi myös valmentajanvaihdosta, joka tehtiin neljän hävityn liigaottelun jälkeen.

– Totta kai se tuli yllätyksenä, kun näin aikaisessa vaiheessa vaihdettiin valmentajaa. Ikäviä hommia, ei ole koskaan kivoja. Mutta näillä mennään nyt ja lähdetään rakentamaan uutta.

– Ei ole aina helppoa pysyä positiivisena, vaikka pitäisikin, Rähmönen kuvaili joukkueen tunnelmaa.

Lahden avausmaali syntyi Jasin Assehnounin rangaistuspotkusta aivan ensimmäisen puoliajan lisäajalla. TPS kiri toisen jakson alussa tasoihin Masahudu Alhassanin osumalla, mutta loppua kohti vierasjoukkue otti pelin haltuunsa.

Voittomaalin iski Vahid Hambo, joka sai pallon rangaistusalueen liepeillä ottelun 63. minuutilla kesken FC Lahden painostuksen. Bosnialaistaustainen suomalaishyökkääjä kuljetti pallon boksin sisälle ja laukoi TPS-puolustuksen estelyistä huolimatta vasempaan alanurkkaan.

Loppulukemat 3–1 viimeisteli Pyry Lampinen varsinaisen peliajan 90. minuutin täyttyessä.