HJK:lle raju europettymys, pelit ohi! Ukrainalaiskärki mylläsi tuhoja

HJK:n taival jalkapallon Eurooppa-liigan karsinnoissa päättyi kolmannelle kierrokselle valtavaan pettymykseen latvialaista Riga FC:tä vastaan. Riga eteni playoff-kierrokselle vierasmaalisäännön perusteella, kun toinen osaottelu Helsingissä päättyi 2–2 ja yhteismaalit jakautuivat 3–3.

HJK:n hanat torstain ottelussa avasi jo viidennellä peliminuutilla Petteri Forsell. Riga-puolustaja Herdi Prenga oli rikkonut Riku Riskiä rangaistusalueella, ja helsinkiläisille tuomittiin rangaistuspotku. Rigan maalivahti Roberts Ozolsin torjui Rafinhan yrityksen, mutta Forsell lakaisi irtopallon sisään.

Riga osui avausjaksolla jo ylärimaan ja tasoitti taiston 62. minuutilla, kun Roman Debelko iski pallon vapaapotkun jälkitilanteesta Olegs Laizansin syötöstä maalin edustalta häkkiin.

HJK siirtyi toisessa osaottelussa johtoon vielä toisen kerran. Forsell antoi 69. minuutilla laadukkaan kulmapotkun, jota tavoittelivat Tim Väyrynen ja Debelko. HJK:n 2–1-johtoon vienyt osuma merkittiin ensin Debelkon omaksi maaliksi, kunnes se korjattiin palloa puskeneen Väyrysen osumaksi.

Ukrainalaishyökkääjä Debelko osui 80. minuutilla toistamiseen HJK:n maaliin. HJK-vahti Maksim Rudakov torjui pallon eteensä, ja Debelko tasoitti taiston oltuaan ahnaasti paikalla.

Riga eteni jatkoon, kun se teki otteluparissa kaksi vierasmaalia HJK:n yhtä vastaan. Avausosa päättyi Latviassa 1–1.

Riga kohtaa playoff-kierroksella FC Kööpenhaminan.

Juttua päivitetty klo 22.25: HJK:n 2–1-maali muutettiin myöhemmin tilastoissa Tim Väyrysen maaliksi.