Hiuslakkaa pinneihin! Testaa tämä ja viisi muuta kätevää hiusniksiä

Tuntuuko sinusta, että hiuksesi ovat aina aamuisin takussa tai pinnit eivät pysy liukkaissa hiuksissasi? Muun muassa näihin ongelmiin löydät ratkaisun seuraavien vinkkien avulla. 

Seuraavat vinkit tuovat helpotusta arkisiin hiusongelmiisi. 

1. Nuku hiukset nutturalla

Tiesitkö, että nukkuminen hiukset löysällä nutturalla estää hiuksiasi sotkeutumasta yön aikana? Kun hiukset eivät pääse hankautumaan tyynyä vasten, ne näyttävät seuraavana päivänä entistä tuuheammilta.

2. Älä leikkauta hiuksiasi liian usein

Useimmat naiset leikkauttavat hiuksensa 4–6 viikon välein, mutta tämä on liian usein. Ammattilaisten mukaan terveet hiukset voivat pärjätä ilman leikkuuta jopa puolikin vuotta. 

3. Suihkuta pitoa pinneihin

Pinnit putoavat helposti ohuista ja liukkaista hiuksista, mutta ei enää tämän vinkin jälkeen. Laita pinnit talouspaperin päälle, suihkuta hiuslakalla tai kuivashampoolla ja anna kuivua muutaman minuutin ajan. Suihke luo pinneihin karhean pinnan, joka estää niitä putoamasta. 

4. Hiero päänahkaasi suihkussa

Joka kerta hiustenpesun yhteydessä hiero päänahkaasi vähintään minuutin ajan stimuloidaksesi päänahan verenkiertoa. Hierominen vaikuttaa hiussoluihin positiivisesti ja saa hiuksesi kasvamaan.

5. Jos sinulla on kihara tukka, älä käytä hiusharjaa

Hiusten harjaamista ei suositella kiharahiuksisille naisille. Kuivien hiusten harjaamisen sijaan asiantuntijat suosittelevat kampaamaan hiukset märkinä harvan puukamman avulla. Myös muotoilutuotteet tulisi levittää märkiin hiuksiin, jotta kiharat saisivat kuivua rauhassa.

6. Harjaa hiukset ennen pesua

Hiusten harjaaminen ennen suihkua voi tuntua oudolta idealta, mutta harjaamalla hiuksesi ennen pesua, irtohiukset jäävät viemärin sijasta harjaasi. 

Tämä kampaus sopii hyvin myös pikkujouluihin. 


Lähteet: Shefinds, Listotic

Lue myös:

    Uusimmat