Mainos

Hiusharja voi olla oikea bakteeripesäke – nämä ovat kodin likaisimmat tavarat

Oletko tullut ajatelleeksi, että hiusharjasi saattaa olla pahimman luokan bakteeripesäke?

Siivoaminen kuuluu arkirutiineihin, mutta harva hoksaa puhdistaa säännöllisesti esimerkiksi hiusharjaansa tai hammasharjatelinettään? Monelle tulee yllätyksenä, kuinka paljon bakteereita jokaisen kodin perustarvikkeet voivat kätkeä.

Hiusharja

Joka kerta, kun hiusharja koskee hiuksiin, siihen tarttuu mukaan myös kuollutta ihoa, rasvaa, pölyä ja jäänteitä hiustenhoitotuotteista. Moni kuitenkin luulee, että näistä pääsee eroon irrottamalla hiukset harjasta. Tämä ei kuitenkaan pidä paikkaansa, sillä bakteereita jää usein myös harjan tyynyn pintaan.

Hammasharjateline

Se, että itse hammasharjan vaihtaa uuteen, ei välttämättä riitä, mikäli haluaa eroon kodin pöpöpesäkkeistä. Harva tulee ajatelleeksi, että hammasharjateline on hammasharjojen sijaan yksi kodin pahimmista bakteeripesäkkeistä.

Valokatkaisimet, ovennupit ja -kahvat

Oletko tullut ajatelleeksi, kuinka monesti päivän aikana kosket valokatkaisijoihin, ovennuppeihin tai ovenkahvoihin? Aika monta kertaa. Tästä syystä kodin erilaiset kahvat ovat kodin pahimpia bakteeripesäkkeitä, jotka kannattaisi pyyhkiä säännöllisesti – samaan tapaan kuin vaikkapa kodin tasot.

Lähteet: Daily Mail, Domain

***

 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.