Hittiyhtye Queenin Suomen-keikka varmistui - bändi Helsinkiin kesäkuussa

Queen saapuu Suomeen peräti 40 vuoden tauon jälkeen.

Helsingissä nähdään ensi kesänä ainutlaatuinen konsertti, kun Queen palaa Suomeen 40 vuoden jälkeen esiintymään. Queen esiintyy solistinaan Adam Lambert Helsingissä kesäkuussa ulkoilmakonsertissa Kaisaniemessä.

Iltalehti uutisoi viime viikolla, että Queenin keikka Suomeen on varmistunut. Tarkkaa aikaa tai paikkaa ei kuitenkaan silloin vielä tiedetty.

Nyt paikaksi on varsimstunut Kaisaniemen puisto ja ajaksi 3. kesäkuuta. Samassa Park Live -kaupunkifestivaalin avauksessa esiintyy myös muita artisteja, joiden nimet julkaistaan myöhemmin.

Helsingissä Olympiastadion on remontissa, joten konserttipaikaksi on valikoitunut Kaisaniemen puisto. Sinne voidaan myydä enintään 20 000 lippua, ja liput tulevat myyntiin joulukuussa.

Queen on konsertoinut Suomessa aiemmin vain kerran, Helsingin Kulttuuritalossa marraskuussa 1974. Alkuperäisestä kokoonpanosta ovat yhä mukana kitaristi Brian May ja rumpali Roger Taylor. Vuonna 1991 menehtyneen laulajan, Freddie Mercuryn, on korvannut 2009 yhtyeen solistina debytoinut Adam Lambert. 

Queen & Adam Lambert ovat tehneet tänä vuonna jo 26 loppuunmyytyä konserttia kymmenessä maassa ympäri Euroopan ja lukuisia muita eri puolilla maailmaa. 

Vuonna 1971 perustettu Queen on liki 45-vuotisen uransa aikana myynyt satoja miljoonia levyjä. Yhtye on saanut kaikki merkittävimmät rock-maailman palkinnot.

Lue myös:

    Uusimmat