Historiallista saavutusta jahtaava Novak Djokovic jyräsi avausvoittoonsa Tokiossa – vastustajan kysymys ottelun jälkeen yllätti

Tenniksen maailmanlistan ykkönen Novak Djokovic aloitti Tokion olympiaturnauksen vakuuttavasti.

Miesten olympiatenniksen ylivoimainen voittajasuosikki Djokovic kaatoi ensimmäisen kierroksen ottelussaan Bolivian Hugo Dellienin vaivatta erin 6–2, 6–2. Dellien ei vaikuttanut järin pettyneeltä tappionsa jälkeen. Eurosport kertoo bolivialaisen kehuneen Djokovicin esitystä ja esittäneen tälle yleisemmin jalkapallokentiltä tutun kysymyksen. Bolivialainen pyysi saada Djokovicin käyttämän t-paidan itselleen, mihin serbi suostuikin.

– Sí, Djokovic vastasi espanjaksi naureskellen.

Jo ennen ottelua rankingissa sijalla 139 oleva Dellien oli kuvaillut Djokovicia vastaan pelaamista unelmien täyttymykseksi.

– Kaikkein hienointa on nähdä Bolivian lippu ja kilpailla yhdessä maailman parhaiden urheilijoiden kanssa.

Djokovic kertoi ottelun jälkeen olosuhteiden Tokiossa olevan erittäin haastavat. 

– Erittäin kovaa. Luulen – ja muut ovat sanoneet samaa – että tänään oli kaikkein kuumin päivä toistaiseksi. On todella kuuma, mutta myös kosteaa. Kentät imevät lämpöä, joten ne pysyvät kuumana. Tuulta ei ole nimeksikään. Oli ehdottoman haastavaa, Djokovic sanoi Reutersin mukaan.

Toisella kierroksella Djokovic saa vastaansa Saksan Jan-Lennard Struffin, joka voitti avausottelussaan Brasilian Thiago Monteron.

Kuluvan kauden kaikki kolme grand slam -turnausta voittanut Djokovic voi päästä tänä vuonna saavutukseen, johon ei ole aiemmin yltänyt yksikään miespelaaja. Jos Djokovic voittaa olympiakultaa ja vielä syksyllä pelattavan Yhdysvaltain avoimen turnauksen, tulee hänestä Saksan Steffi Grafin ohella ainoa pelaaja, joka on pystynyt voittamaan niin sanotun kultaisen grand slamin. Graf voitti vuoden kaikki grand slamit ja olympiakultaa Soulissa vuonna 1988.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja