Unohda hetkeksi modernit keittokirjat ja perehdy suomen kirjakielen isän, Mikael Agricolan kokkausvinkkeihin vuodelta 1849.
Agricolan Kokki-Kirja on tiettävästi ensimmäinen suomenkielellä julkaistu keittokirja. Teoksen esittelytekstin mukaan Kokki-Kirja tarjoaa aikansa ihmisille "neuvoja tarpeellisempien Joka-aikaisien- ja Pito-ruokien Laitokseen, niin myös Monellaisiin leipomisiin ja juotavien panoin, ynnä Tarpeellisisa tietoja ruokien ja ruoka-aineiden korjusta ja säästystä".
Tämä lähes 200-sivuinen teos on jaoteltu viiteentoista eri lukuun, joissa annetaan vinkkejä niin metsän elävien nylkemiseen, paakkelsien leipomiseen kuin juhlajuomien valmistukseen.
Koti-sivulla eseptiesimerkkejä kuuluisasta teoksesta: Kokki-Kirja vuodelta 1849 – lue hauskat reseptit!
MTV3/Helmi
Kuva: Shutterstock