Hirvittävä avioero, huimaa bisnesmenestystä ja karuja kavallusepäilyjä – näin Ruotsin miljonääriäideillä menee nyt

1:04
Näin Ruotsin miljonääriäidit ovat muuttuneet vuosien aikana!

Ruotsin miljonääriäitien elämät ovat johtaneet moninaisille teille.

Tositelevisio-ohjelma Ruotsin miljonääriäidit kuvasi Hollywoodiin kotiutuneiden ruotsalaisnaisten elämää vuosina 2009-2019. Tuotantokausia tehtiin vuosien aikana yhteensä 13. 

Sarjassa tutustuttiin yhteensä 16 naiseen, jotka ovat aikoinaan muuttaneet Ruotsista Yhdysvaltoihin. 

Keräsimme kokoon viisi ikimuistoisinta miljonääriäitiä ja selvitimme, mitä heille kuuluu nykyään.

Anna Anka

Mallin ja näyttelijän töitä tehnyt Anna Anka teki ensiesiintymisensä ohjelmassa vuonna 2009, jolloin hän oli naimisissa kanadalaislaulaja Paul Ankan kanssa. Pian ohjelmaan astuttuaan Anna Anka sai aikaan kohuja harvinaisen suorasukaisella tyylillään sekä kärkkäillä mielipiteillään muun muassa miesten ja naisten rooleista.

Ohjelmassa ollessaan Anka muun muassa julisti, että hän elää miehiään ja lapsiaan varten. Hän kertoi muun muassa olevansa sitä mieltä, että pääasiallisesti naisen kuuluisi olla kaunis sekä hyvin pukeutunut myös kotona, kuin myös että naisen tärkein tehtävä olisi tyydyttää miehensä kaikki tarpeet. Tuolloin Anka oli 38-vuotias ja Paul Anka puolestaan häntä 30 vuotta vanhempi.

Anna ja Paul Ankan sukset menivät kuitenkin pahemman kerran ristiin jo hyvin pian sen jälkeen, kun ohjelman ensimmäiset jaksot oli esitetty televisiossa. Pariskunta oli ehtinyt olla naimisissa kaksi vuotta, ennen kuin Paul Anka jätti avioerohakemuksen. Ero oli niinkin myrskyisä, että Anna Anka menetti kummankin lapsensa huoltajuuden. Paul Anka sai pariskunnan yhteisen Ethan-pojan huoltajuuden, kun taas Anna Ankan entinen aviomies Lou Yeager sai pariskunnan Elli-tyttären huoltajuuden. Oikeustaistelun jälkeen Anna Anka ei nähnyt lapsiaan vuosiin tai ollut heihin missään yhteydessä.

Maaliskuussa 2020 Anna Anka kertoi ruotsalaiselle Expressen-lehdelle saaneensa kuitenkin jälleen yhteyden tyttäreensä Elliin. Ankan mukaan hänen tyttärensä oli ottanut yhteyttä äitiinsä Instagramin kautta. Naisen kertoman mukaan kaksikko alkoi pitää yhteyttä jälleen muun muassa videopuheluilla, kunnes hänen tytärtään kiellettiin olemaan yhteydessä äitiinsä. 

Sittemmin Anka on muun muassa onnitellut tytärtään Instagramissa ylpeän oloisena tämän syntymäpäivänä, mutta tietoa siitä ei ole, onko kaksikko ollut yhteydessä tai tavannut toisiaan. 

Anna Anka meni vuonna 2020 naimisiin David Johanssonin kanssa. 

Gunilla Persson

Muun muassa mallin töitä tehnyt Gunilla Persson hämmensi sarjan katsojia usean tuotantokauden ajan. Nuorena Yhdysvaltoihin muuttanut Persson asui yhdessä tyttärensä sekä vanhan äitinsä kanssa ja aiheutti jos minkälaisia kohtauksia kummankin puolesta. Persson esiintyi sarjassa vuosina 2010-2017.

Persson oli vakuuttunut olevansa itse mitä lahjakkain esiintyjä, joten sarjassa nähtiinkin naisen erilaisia esityksiä, joissa Persson esitteli taitojaan esimerkiksi laulajana tai näyttelijänä. Hän myös leipoi tyttärestään Erikasta seuraavaa supertähteä, ollen vaikuttunut tämän poikkeuksellisista lahjoista niin ikään esiintyjänä ja viihdyttäjänä.  

Viime vuodet eivät ole olleet kuitenkaan kovin suotuisia Perssonille. Ruotsin valtio on penännyt Perssonilta vuosikausien ajalta etuuksia, joita naisen epäillään kavaltaneen. Expressen kertoi vuoden 2020 tammikuussa, että Perssonilta pyrittiin tuolloin saamaan takaisin hänelle maksettuja lapsilisiä, vanhempainlisiä sekä sairausetuuksia yli 500 000 kruunun (n. 49 000 euron) edestä. Perssonin on myös syytetty syyllistyneen näpistelyyn Yhdysvalloissa, jonka tähden hänet hyllytettiin myös Ruotsin miljonääriäideistä. 

Persson ei ole asunut vuosikymmeniin Ruotsissa, mutta on siitä huolimatta nostanut Ruotsin valtiolta lähteiden mukaan runsaasti sellaisia etuuksia, jotka olisivat vaatineet häneltä pysyvää osoitetta Ruotsin maan kamaralla. Vuonna 2017 myös epäiltiin, että Persson olisi kavaltanut äitinsä eläkkeet. Tuolloin Perssonilta vaadittiin virallista todistusta siitä, että hänen äitinsä on yhä elossa. 

– He kiusaavat minua. He haluavat minun vievän äitini suurlähetystöön Washingtonissa ja näyttävän, että hän on elossa. Ei äiti voi lentää minnekään. Hän ei jaksa olla autossakaan puolta tuntia kauempaa, Persson tilitti tuolloin.

Toukokuussa 2021 Persson julkaisi Instagram-tilillään tilannepäivityksiä äidistään, joka on Perssonin mukaan ollut erittäin huonossa kunnossa. 18. toukokuuta julkaistun päivityksen mukaan Perssonin äiti olisi yhä hengissä ja voisi jopa hieman paremmin. 

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

Persson on julkaissut Instagram-tilillään aktiivisesti kuvia äidistään – kuten myös aikuistumisen kynnyksellä olevasta tyttärestään Erikasta. 

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

Maria Montazami

Lienee kiistatonta, että suosituin Ruotsin miljonääriäiti on todennäköisesti hertttainen ja höpsö, tupsuja rakastava perheenäiti Mari Montazami, joka ihastutti sarjassa sydämellisyydellään. Montazami on yksi Ruotsin miljonääriäitien alkuperäisistä naisista ja ainut miljonääriäiti, joka nähtiin ohjelman jokaisella tuotantokaudella.

Aikoinaan Montazami suuntasi Ruotsista Yhdysvaltoihin au pairin ja tarjoilijan töihin. Hän tapasi ravintoloitsija Kamran Montazamin, kenen kanssa meni naimisiin vuonna 1990. Pariskunnalla on neljä lasta: tyttäret SaraHanna sekä Emma ja poika Nicholas

Maria Montazami on kerännyt menestystä osakseen myös television ulkopuolella Ruotsin miljonääriäitien siivittämänä. Miljonääriäiti on tehnyt runsaasti erilaisia rahakkaita kaupallisia yhteistöitä, kuten ovat myös hänen lapsensa. Esimerkiksi Hanna ja Sara Montazami lanseerasivat taannoin puhelinkuorimerkki Ideal of Swedenin kanssa oman mallistonsa. Montazami on lyönyt tyttäriensä kera hynttyyt yhteen myös muun muassa vaatebrändi Indiskan kanssa. 

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

Muutama vuosi sitten Montazami yllätti kertomalla ruotsalaislehti Expressenille, että hän sekä aviomies Kamran olivat aikoinaan kumpikin uskottomia toisilleen. 

– Se oli suhteemme alussa, kauan ennen kuin saimme lapsia, Montazami kertoi lehdelle vuonna 2019.

Montazamin mukaan pariskunta oli käynyt keskustelun asiasta vasta viime muutama vuosi sitten. He käsittelivät asian ja päättivät yhdessä, että menneet ovat menneitä. Nykyään aviopari pitää yhä tiiviisti yhtä sekä asustaa onnellisena Kalifornian auringon alla. 

Britt Ekland

Bond-tyttö Britt Ekland liittyi miljonääriäitien joukkoon vuonna 2012. Ekland keräsi menestystä näyttelijänä erityisesti 1960-1970-luvuilla ja hänen tunnetuin roolisuorituksensa lienee elokuvassa 007 ja kultainen ase vuodelta 1974. Hän oli naimisissa ohjaaja Peter Sellersin kanssa vuosina 1964-1968. Eklandilla on kolme lasta: tytär Victoria edesmenneen Sellersin kanssa, sekä pojat Nic Adler entisen kumppaninsa Lou Adlerin kanssa sekä TJ McDonnel entisen kumppanin Slim Jim Phantomin kanssa. 

Ruotsin miljonääriäideissä Ekland ihastutti kahden tuotantokauden ajan vuosina 2012-2015. Tässä ajassa Ekland ehti muodostaa erikoisen vihasuhteen toiseen miljonääriäitiin Gunilla Perssoniin ja kaksikon juonittelua ja riitoja seurattiinkin sarjan aikana suurella mielenkiinnolla. Ekland muun muassa tylytti Perssonia tämän näyttelijäntaidoista sekä ihmetteli, että tämä on joskus työskennellyt mallina. Persson puolestaan koki, että muut miljonääriäidit olivat hyökkääviä häntä sekä hänen tytärtään Erikaa kohtaan. 

Nykyään 78-vuotias Ekland pallottelee kotiensa välillä, jotka sijaitsevat niin Los Angelesissa, Ruotsissa kuin Lontoossa. Ennen koronapandemiaa Ekland kiersi Iso-Britanniaa sekä Kanariansaaria The Cat -näytelmän myötä, kertoo brittilehti The Guardian. Ekland on nähty useissa tositelevisio-ohjelmissa viime vuosina, kuten esimerkiksi BBC:n sarjassa The Real Marigold Hotel, jossa joukko julkkiksia matkusti Intiaan pohtimaan, olisiko eläke-elämä palkitsevampaa siellä kuin Iso-Britanniassa. 

Viime vuosina Ekland on esiintynyt ohjaaja Peter Sellersistä kertovista dokumenteista ja kertonut avoimesti neljä vuotta kestäneestä vaikeasta ja sekavasta avioliitosta. Lisäksi Ekland on puhunut avoimesti hänelle tehdyistä kauneusoperaatioista, joita hän on kertonut katuvansa. 

– Kaikille ihmisille, jotka ovat sitä mieltä, että on tuhonnut kasvoni, sanon: "Kyllä! En tehnyt sitä tahallani, en halunnut näyttää tältä, mutta minulla ei ole vaihtoehtoa. Olen oppinut elämään sen kanssa, joten teidänkin on parasta opetella elämään sen kanssa". 

Nykyään Ekland myös nauttii arjestaan kahden lapsenlapsensa Cashin sekä Lucasin mummona. 

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

Isabel Adrian

Mallina maailmanmaineeseen noussut Isabel Adrian nähtiin Ruotsin miljonääriäideissä ensimmäistä kertaa ohjelman kolmannella tuotantokaudella. Adrian oli muuttanut hieman aiemmin Yhdysvaltoihin puolisonsa, Swedish House Mafia -muusikko Steve Angellon kanssa. Heillä on kaksi tytärtä: Monday Lily sekä Winter Rose. Ruotsin miljonääriäideissä seurattiinkin tuoreen perheen varsin hulppeaa elämää Los Angelesissa.

Adrian on sittemmin tehnyt töitä muun muassa bloggaajana sekä suunnittelijana. Muutama vuosi sitten hän paljasti ruotsalaisessa podcastisssa Aftonbladetin mukaan tienanneensa huiman summan rahaa Ruotsin miljonääriäiteihin osallistumisesta. Vuonna 2016 perhe muutti takaisin Ruotsiin Yhdysvalloista.

Miljonääriäidin elämässä on myös ollut epäonnea. Vuonna 2018 Adrian ryöstettiin aseella uhaten Tukholmassa, kun hän oli  menemässä autolleen Södermalmilla sijaitsevassa parkkihallissa. Neljä miestä tuomittiin myöhemmin vankeuteen syyllisinä ryöstöön.

Myös Adrianin ja Angelon avioliiton yllä on liikkunut pitkään huhuja, että liitto olisi tullut tiensä päähän. Pariskunta ei ole kuitenkaan vahvistanut huhuja todeksi.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja