Mainos

Hirviä on nyt paljon liikkeellä, kuinka välttää kolari? Asiantuntija antaa vinkit liikenteeseen: "Se ei ole aina helppo ratkaisu"

4:06

Vaikka suurin osa hirvikolareista sattuu myöhään syksyllä, liikenteessä kannattaa juuri nyt olla varovainen hirvien varalta. Asiantuntija neuvoo, kuinka vähentää riskiä joutua hirvikolariin.

Liikenneturvan yhteyspäällikkö Eini Karvonen kertoo MTV Uutiset Livessä, että toukokuusta juhannukseen asti hirvien liikehdintä on vilkasta, kun vasat vieroittuvat emoistaan ja lähtevät liikkeelle. Siksi liikenteessä on syytä olla valppaana.

Tavanomaisesti hirvet ovat aktiivisimmillaan muutama tunti ennen ja jälkeen auringonnousun ja -laskun. Karvonen kuitenkin huomauttaa, että vasojen liikehdintä on aikuisia hirviä arvaamattomampaa.

Kuinka sitten välttää joutumasta hirvikolariin liikenteessä? Karvonen sanoo, että kuljettajan on syytä olla varovainen ajaessaan alueella, jossa hirviä saattaa olla. 

– Peltoisissa paikoissa ja metsissä tietysti hirviä liikkuu. Yksi tyypillinen paikka on hirviaitojen päättymiset ja alkamiset. Hirvivaara-merkki kannattaa huomioida liikenteessä.

Karvonen kertoo, että jo kymmenen kilometrin tuntinopeuden pudotus antaa autoilijalle lisää aikaa reagoida vaaratilanteessa.

Jos hirven kohtaa, on parasta laskea nopeutta muuta liikennettä huomioiden ja yrittää havainnoida, onko hirvi yksin vai onko niitä useampia. Jos eläintä joutuu väistämään, on hyvä pyrkiä väistämään takapuolelta.

– Se ei ole aina helppo ratkaisu, tärkeintä on nopeuden pudottaminen.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja