Hirmuillan hurjastellut Joonas Donskoi ”mielenvikaisesta” noususta: ”Osoittaa joukkueen luonnetta”

NHL-uran ensimmäinen hattutemppu on merkittävä askel suomalaishyökkääjä Joonas Donskoin uralla, mutta raahelaiselle Colorado Avalanchen hurja nousu 9-4-voittoon Nashville Predatorsia vastaan oli vasta ponnahdus pois tappioiden tieltä.

Donskoi nakutti toisessa erässä kaksi maalia, kun Colorado käänsi 2-3-tappioaaseman hämmentävästi 8-3-johdoksi. Päätöserässä hän täydensi hattutemppunsa ylivoimalla reilut pari minuuttia ennen loppua.

Paljon vastuuta saaneelle Donskoille ilta oli siinä mielessä ainutlaatuinen, ettei hän ollut kolmen maalinsa lisäksi myöskään todistanut tällaista nousua koskaan ammattilaisurallaan.

– En usko. Se oli aika mielenvikaista. Alkuun oli vaikea löytää maalia, mutta sitten kun saimme pari, jätkät rentoutuivat ja aloimme päästä kiinni hyökkäämiseen, Donskoi kommentoi ottelun jälkeen.

Avalanchelle oli takanaan peräti viisi tappiota putkeen. Tähtipelaajien Mikko Rantasen ja Gabriel Landeskogin puuttuminen on vain lisännyt epävarmuutta joukkueen ympärillä, mutta se ei Donskoin mukaan tappanut pelaajien mielialaa tälläkään kertaa tappioasemassa.

– Siitä olen ylpeä tässä joukkueessa. Se osoittaa tämän joukkueen luonnetta. Olisi ollut helppoa vain alkaa roikottaa päätä parin tappion jälkeen, että taas sitä mennään, Donskoi myönsi.

– Tarvitsimme tämän voiton. Ja sen, että pääsemme takaisin kiinni voittamisen tapaan.

Kaiken kaikkiaan siirto San Josesta on ollut Donskoin uralle piristysruiske.

– Minulla on ollut todella hauskaa. Joukkueessa on paljon luonnetta. Pukukopissa on paljon hyviä jätkiä. Meillä on joka päivä hauskaa, mutta työtä on paljon tehtävänä. En usko, että minä olisin ollut parhaimmillani tai me joukkueena. Kausi on pitkä, ja pääasia on parantaa kohti pudotuspelejä.

Lue myös:

    Uusimmat