Hirmu lasku valtiolle: Ulkomailta saapuneita suomalaisia on kyyditty kotiovelle jo 1700 matkan verran – "Euromääräisesti mennään yli 100 000 euron"

7:47
Tehohoitoa tarvitsevia koronapotilaita lennätetään Suomeen – Espanjasta tuotu jo useita ihmisiä kotiin.

Ulkomailta Suomeen palanneita matkustajia on kuljetettu Helsinki-Vantaalta jo noin 1700 matkan verran, kertoo Traficomin ylijohtaja Jarkko Saarimäki MTV Uutisille. Matkat alkoivat viime viikon perjantaina iltapäivällä.

Katso yllä oleva video: Tehohoitoa tarvitsevia koronapotilaita lennätetään Suomeen – Espanjasta tuotu jo useita ihmisiä kotiin.

– Kokonaisluku on tällä hetkellä noin 1700 matkaa suomalaisten osalta. (Euromääräisesti) minulla ei ole nyt tarkkaa lukua, mutta mennään yli 100 000 (euron) tällä hetkellä.

Pääosa matkoista on suuntautunut pääkaupunkiseudulle, mutta kyytejä on ajettu myös muuallekin.

– Ihan ympäri Suomea, Pohjois-Suomeen saakka on tehty kyytejä. Kuusamo taitaa olla pisin matka, minkä minä olen kuullut.

Alkupäivinä kyytejä oli noin 300 päivässä, mutta määrät ovat Saarimäen mukaan laskeneet tasaisesti. Nyt matkoja tehdään 100–200 päivässä.

– Lentotietojen mukaan määrä tulisi vielä laskemaan.

Taksikyydeillä pyritään rajoittamaan ulkomailta saapuvien suomalaisten siirtymistä kotiin tai karanteenin omaisiin olosuhteisiin julkisilla liikennevälineillä.

Perusteena valtion maksaman kyydin saamiseen on ollut, että ihminen ei ole itse pystynyt siirtymistään muutoin järjestämään.

Saarimäen mukaan kyytien ajamisesta on tehty sopimus kahden taksiyrityksen kanssa.

Asiasta kertoi ensin Keskisuomalainen.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja