Himoksen juhannusfestareilla myydään 17 euron hintaista vessaranneketta – näin festivaalijärjestäjä perustelee monia ihmetyttänyttä "premium-tuotetta"

Jämsässä järjestettävä Himos Juhannus -festivaali tarjoaa asiakkailleen mahdollisuuden maksulliseen wc-rannekkeeseen. Käytäntö on herättännyt keskustelua ja ihmetystä somessa.

17 euron hintaisen wc-rannekkeen voi ostaa ennakkoon Himos Juhannuksen verkkosivuilta. Rannekkeella pääsee käyttämään alueen maksuttomien bajamajojen lisäksi vesivessoja. Ranneke on voimassa torstaista sunnuntaihin.

Vaikka maksuttomiinkin vessoihin festivaaleilla pääsee, ovat maksulliset wc-tilat herättäneet ihmetystä muun muassa sosiaalisessa mediassa. Kritiikki on kohdistunut perustarpeilla rahastamiseen, joka voi johtaa tarpeiden tekoon muualle kuin vessoihin.

Nelonen Media Liven tuotantopäällikkö Anniina Havukainen kertoo, että maksullinen wc-ranneke ei ole festivaaleilla uusi juttu, vaan käytäntö on aloitettu vuonna 2015.

Havukainen kertoo, että maksullisiin wc-tiloihin kiinnitetään erityistä huomiota. Tänä vuonna tiloissa on panostettu siisteyden lisäksi myös ilmeeseen. 

– Kyseessä on premium-tuote asiakkaille.

Viiden euron vessatiketti

Loppuunmyydyille festareille suuntasi arviolta 30 000 juhlijaa. Havukainen arvioi, että wc-rannekkeita myydään noin 2 000 kappaletta.

Ilmaisia bajamajoja on tarjolla noin 50 kappaletta miehille ja naisille. Maksullisia vesivessoja on molemmille miehille sekä naisille 42 kappaletta.

Paikan päällä vessapassi maksaa 5 euroa päivältä.

– Ranneke on todella jees, jos pääsee parempaan vessaan, kun likaiseen bajamajaan, jossa tukehtuu kuumuuteen. Festivaaleilla juhlinut nuori nainen kommentoi MTV:lle.

Lue myös:

    Uusimmat