Hiihtolomalla rinteeseen? Näin valitset lapselle lasketteluvälineet oikein

Lapsille valitaan vuokraamoissa varusteet turhan usein helpoimman kautta. Muutamalla nyrkkisäännöllä löydät lapselle vaivattomasti oikean kokoiset välineet, joilla laskettelun opettelu on helppoa, hauskaa ja turvallista, Ski.fi muistuttaa.

Kun vuokraamoon saavutaan, on lapsi usein jo pakattu rinnevalmiiksi kaikkine toppavaatteineen. Pieni tuskastuminen onkin hyvin mahdollista jo monojen pukemisen aikaan, uudelleen sovittamisesta puhumattakaan.

Monojen valintaa helpottamaan kannattaa mitata lapsen jalka etukäteen ja ilmoittaa jalan pituus senteissä vuokraamon henkilökunnalle. Hyvä mono on tukeva ja napakka, mutta se ei saa painaa kipeästi. Tämän arvion tekee viimekädessä aina lapsi itse. Selvittäminen vaatii vanhemmalta kohtuullista kärsivällisyyttä ja kommunikointitaitoa.

Sopivassa monossa lapsen jalka ei hölsky, jolloin myös pysähdykset ja käännökset lähtevät heti käyntiin, eikä vasta kuin jalka on kohdannut monon reunan.

Suksi on lasta lyhyempi

Oikean mittainen suksi on toki tärkeä asia, muttei niin kriittinen kuin monot. Lapsen suksissa ei ole kauheasti teknisiä eroja eri merkkien kesken. Ne on tehty mahdollisimman keveiksi ja helposti käsiteltäviksi.

Mittoja on lapsen pituuteen suhteutettuna harvakseltaan, vain 10 cm välein, joten lähes aina joutuu tekemään jonkinlaisen kompromissin. Vuokraamoissa perusajatus on noin 20 senttiä lasta lyhyempi suksi. Jos lapsi on esimerkiksi 125 senttiä pitkä, on suksen mitta 110 senttiä.

Pikatestinä voi käyttää suksien asettamista laskijan eteen. Jos kärki osuu leuan ja nenän välimaastoon, ollaan suksen pituuden suhteen oikeilla jäljillä.

Lue lisää aiheesta Ski.fin sivuilta 

***

Lue myös:

    Uusimmat